Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Linişte totală... Cum a dispărut fostul ofiţer SRI din percheziţiile de la Constanţa

ro

09 Dec, 2011 01:00 4695 Marime text
DESCHIDEREperchezitii-cereale.jpgSC Rizof Logistic SRL nu se află pentru prima dată în colimatorul organelor de anchetă, unitatea fiind „călcată", anul trecut, şi de Garda Financiară, care a confiscat de la această firmă peste 300.000 de lei

Ofiţerii Serviciului Român de Informaţii şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au organizat şi desfăşurat ieri, în patru judeţe, mai multe percheziţii domiciliare în vederea destructurării unei presupuse grupări infracţionale conduse de un fost ofiţer SRI, aparent domiciliat în Constanţa. Astfel, ieri, mascaţii au acţionat în judeţele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, dar şi în Constanţa, însă, aproape de lăsarea serii, presupusul lider al grupului infracţional care ar fi avut calitatea de ofiţer Serviciului Român de Informaţii a dispărut din informările Poliţiei. Cert este faptul că, la Constanţa, au fost efectuate ieri un număr de patru percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost reţinut George Condrea, de 31 de ani, din Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit anchetatorilor, în dosarul percheziţiilor de la Constanţa ar fi fost controlate şi două societăţi comerciale, respectiv: Trans - Clean SRL dar şi Rizof Logistic SRL. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii celor două unităţi comerciale, însă acest lucru nu a fost posibil.

În după-amiaza zilei de ieri, Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat că „20 de persoane, suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 2.000.000 de euro prin derularea de activităţi comerciale ilicite prin intermediul unor firme de tip fantomă, au fost depistate de poliţişti". Mai mult decât atât, în aceeaşi notă, reprezentanţii MAI au mai spus că „în cadrul acţiunilor iniţiate de Inspectoratul General al Poliţiei Române la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice, poliţiştii ilfoveni de investigare a fraudelor, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au documentat activitatea infracţională a membrilor unei grupări infracţionale specializată în achiziţii intracomunitare ilegale de legume, fructe şi carne congelată, prin care s-a produs un prejudiciu bugetului de stat de 2.000.000 de euro". În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că din reţea făceau parte 20 de persoane, cetăţeni români, irakieni şi turci.„În fapt, în perioada 2010-2011, persoanele în cauză sunt suspectate că au efectuat achiziţii intracomunitare de legume, fructe şi carne congelată, pe care le-au comercializau către diferiţi agenţi comerciali din România.Pentru a nu vira către bugetul de stat taxa pe valoare adăugată colectată, achiziţiile erau efectuate prin intermediul unor societăţi tip fantomă, ale căror sedii erau declarate în mod fictiv. În urma acţiunii au fost depistaţi membri grupării, aceştia urmând să fie conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov pentru audieri. De asemenea, au fost ridicate, în vederea dispunerii de expertize, documente financiar - contabile, precum şi sisteme de calcul. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării", conform informării MAI.

Legăturile de la Constanţa

Această presupusă grupare infracţională ar fi fost condusă de un fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, care aparent, şi-a făcut cuibuşorul la Constanţa. Conform unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ieri, pe raza judeţului au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în urma cărora a fost reţinut George Condrea, de 31 de ani, din Constanţa. De numele celui despre care s-a spus că a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa s-ar lega cel al SC Trans-Clean SRL, Constanţa. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Trans-Clean SRL, cu sediul în Valea Dacilor, se află în faliment, a avut ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri", şi a fost fondată de Florin Sorin Vasilescu, de 27 de ani. Acelaşi RECOM mai informează că în această societate comercială se află Cristian Grosu, de 27 de ani, din Constanţa, şi Cristina Octava, administrator.

Şefă de mică

PERCHEZITIIDianaLuminitaCusmenco.jpgFără sucursale, subunităţi ori sedii secundare, SC Trans-Clean SRL nu a depus datele de bilanţ pentru anii 2008, 2009 şi 2010. O altă firmă care s-ar fi aflat ieri în colimatorul anchetatorilor ar fi fost SC Rizof Logistic SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, pe aleea Timonei, numărul 10. Registrul Comerţului arată că societatea în cauză are ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun". Cel puţin conform datelor oficiale, şefa de la Rizof Logistic este Luminiţa Diana Cuşmenco, de 22 de ani, din Constanţa. Nici această firmă nu are depuse datele de bilanţ pe 2009 şi 2010. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii celor două unităţi comerciale, însă acest lucru nu a fost posibil. De altfel, SC Rizof Logistic SRL nu se află pentru prima dată în colimatorul organelor de anchetă, unitatea fiind „călcată", anul trecut, şi de Garda Financiară, care a confiscat de la această firmă peste 300.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii