Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jitaru, prin Herarconi, a marcat iar la dublu la SPIT

ro

13 May, 2011 00:29 4765 Marime text

cap_1_blure2.jpgFirma pesedistului Ion Jitaru, abonată la numeroase contracte atât de la municipalitatea constănţeană, cât şi de la Consiliul Judeţean Constanţa, a câştigat recent două contracte de la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local, unul pentru asigurarea serviciului de transport persoane, iar altul referitor la servicii de curăţenie şi întreţinere

„Când făceam eu curăţenie în Constanţa, primarul (n.r. Radu Mazăre) şi Nicuşor Constantinescu erau studenţi şi nu ne cunoşteam. Pe listele PSD eu sunt doar cu numele. Numele meu aduce voturi. Nu sunt membru activ, nu particip la şedinţe. Eu sunt un om cinstit. Pe banii mei şi munca mea am tot ce am astăzi", a spus Ion Jitaru, administratorul societăţii câştigătoare.

Pentru ambele contracte, societăţii îi va ajunge în puşculiţă suma totală de 281.665 de lei fără TVA. Pe lângă servicii, firma lui Jitaru furnizează şi femei de serviciu, dar şi şase şoferi pentru maşinile SPITVBL. SPITVBL a scos la licitaţie în luna aprilie două contacte şi a economisit timp şi energie stabilind unic câştigător aceeaşi societate care a avut aceste două servicii şi anul trecut: SC Herarconi SRL, firmă care deţine astfel de contracte şi de la Primăria Constanţa, şi nu numai. Pentru primul dintre contracte, cel referitor la serviciul de persoane, SPIT vroia să aloce suma de 111.001 lei fără TVA, însă în cele din urmă contractul a fost predat pentru 108.410,48 lei fără TVA. De menţionat că firma a fost singura participantă la licitaţie. În plus, societatea deţinută de Ion Jitaru trebuie să asigure şi şase conducători auto calificaţi pentru cele cinci maşini existente în parcul auto al SPIT. Şoferii vor trebui să asigure transportul corespondenţei la sediu, la cele şase puncte de lucru ale SPIT, la punctele de încasare a taxei de tramă stradală ale autorităţii contractante, precum şi la direcţiile primăriei municipiului. Contractul se va derula până la 31 decembrie, cu posibilitatea prelungirii acestuia.

În 2010, autoritatea contractantă a predat acest contract pentru 87.888 de lei fără TVA firmei Herarconi, care a participat singură la licitaţie. Mai mult, firma furnizează SPIT-ului aceste servicii din 2008.

Herarconi SRL.jpgCel de-al doilea contract, referitor la serviciile de curăţenie şi întreţinere, a fost predat tot firmei lui Jitaru, SC Herarconi SRL, pentru 170.664 de lei fără TVA, chiar dacă suma pe care SPITVBL era dispusă să o achite se ridica la 193.726 de lei fără TVA. Contractul se va derula la sediile de pe străzile Sulmona, Badea Cârţan, Nicolae Grindeanu, Atelierelor, Griviţei şi Dumbrăveni, precum şi la punctele de lucru de la Palazu Mare şi de la City Park Mall. Pentru prestarea serviciilor de curăţenie şi întreţinere, Herarconi vine la pachet cu un număr de 22 de persoane, care îşi vor desfăşura activitatea în punctele de lucru menţionate mai sus. De asemenea, contractul se va încheia pe o perioadă de opt luni, până la data de 31 decembrie. Anul trecut, contractul a fost câştigat tot de Herarconi, contra sumei de 172.196,64 de lei fără TVA, la acel moment contractul fiind râvnit şi de alte două firme.

Jitaru: „Sunt om cinstit. Pe banii mei şi munca mea am tot ce am astăzi"

Contactat telefonic, administratorul şi asociatul firmei, Ion Jitaru, ne-a spus că reţeta succesului contractelor pe care le-a obţinut ani la rând de la primărie, CJC şi nu numai, nu se bazează pe vreo relaţie pe care ar avea-o cu autorităţile locale sau judeţene, ci pe seriozitate şi pe profesionalism. „Când făceam eu curăţenie în Constanţa, primarul (n.r. Radu Mazăre) şi Nicuşor Constantinescu erau studenţi şi nu ne cunoşteam. Pe listele PSD eu sunt doar cu numele. Numele meu aduce voturi. Nu sunt membru activ, nu particip la şedinţe. Eu sunt un om cinstit. Pe banii mei şi munca mea am tot ce am astăzi". În ceea ce priveşte contractele pe care le-a luat de la SPIT anul acesta, Jitaru a spus că dacă a câştigat din nou cele două contracte înseamnă că „şi-a făcut treaba cu seriozitate", altfel nu mai primea recomandare chiar de la SPIT, unde a derulat alte contracte. „Eu fac asta (n.r curăţenie) din 1990. Trebuie să fii om gospodar, să faci faţă, pentru că altfel nu rezişti. Eu sunt om serios, am mulţi angajaţi şi în toată activitatea mea nu am avut nicio amendă de la ITM. Serviciile de transport au venit ca o completare la activitatea pe care o desfăşuram".

Contracte de miliarde

sediul_SPIT_directia_de_finante.jpgDespre Herarconi, care şi-a luat cel mai mare avânt în 2007, se ştie că este preferata primăriei, a Consiliului Judeţean Constanţa, a SPITVBL, dar şi a Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. Printre cele mai importante contracte pe bani publici ale firmei Herarconi se numără acordul-cadru pe patru ani privind întreţinerea şi curăţenia sediilor Consiliului Judeţean Constanţa, în valoare de 1.536.263 lei fără TVA (aproximativ 18 miliarde de lei vechi cu TVA) şi acordul-cadru pe trei ani privind curăţenia şi întreţinerea sediilor Primăriei şi cluburilor pentru persoane vârstnice şi nevoiaşe, în valoare de 2.065.909,82 fără TVA (24 de miliarde de lei vechi, TVA inclus). Vorbim despre contracte obţinute de firma lui Jitaru în ultimul an, de la Primărie şi de la CJC, a căror valoare totală depăşeşte 116 miliarde de lei vechi.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jitaru 13 May, 2011 18:42 hai bah ofticati-va ca iau numai eu contracte, multi ti ani m-am tot gudurat pe langa preacinstitul si maret primar... si dau o carutza de bani "spalati" inapoi catre PSD CT
  • LalaLa 13 May, 2011 11:24 Sa vina baniii..sa vina baniiii..la baieti... Sa vina baniii..sa vina baniiii..la baieti... Sa vina baniii..sa vina baniiii..la baieti...
  • LalaLa 13 May, 2011 11:13 campionii curateniei.....
  • HaHaha 13 May, 2011 11:10 bravooo herarconi...hai si cu spitalul sa se oftice toti frustratii....cei mai buni