Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geoana „Constanta este o dezamagire"

ro

12 Jun, 2009 02:24 2888 Marime text

deschidere.jpgA fost aprecierea preşedintelui PSD, Mircea Geoană, la adresa liderului Radu Mazăre, după aflarea rezultatelor obţinute de organizaţia de la Constanţa la euroalegeri. Şi un prim pas către o posibilă destabilizare a coaliţiei de guvernare PSD - PD-L, formulată de majoritatea analiştilor politici

Soluţia dată de aceştia ar fi decapitarea liderilor locali care i-au demonstrat public lui Geoană că nu îi sunt fideli, capul listei fiind chiar primarul Constanţei, Radu Mazăre.

După ce nebunia alegerilor europarlamentare a trecut, presa naţională a început să ridice, de ieri, câteva semne de întrebare în legătură cu guvernarea următoarelor luni, dar şi cu capacitatea celor doi lideri de partid de a face abstracţie de competiţie, pentru a pune în aplicare promisiunile referitoare la scoaterea ţării din criză. Speculaţiile în acest sens au pornit de la primul pas greşit făcut chiar în interiorul formaţiunii, între liderului PSD de la Constanţa, Radu Mazăre, şi preşedintele partidului Mircea Geoană. Organizaţia de la Constanţa, condusă de cei doi „baroni locali", tandemul Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu, a refuzat în campania electorală recent încheiată să se implice în atragerea voturilor de partea formaţiunii de stânga.

Practic, prin acest gest al PSD-iştilor, care i-a costat mai bine de zece procente, Mazăre şi-a arătat revolta şi nesupunerea faţă de şeful său, Geoană. Cu care, de altfel, nici nu a avut vreodată o relaţie de prietenie. În aceste condiţii, PSD-ul trebuie să ia o decizie majoră, până nu va fi prea târziu, având doar două alternative pentru a-şi duce la capăt promisiunile: să iasă de la guvernare, ori să-i decapiteze pe liderii locali care i-au demonstrat public lui Geoană că nu îi sunt fideli.

De altfel, remarcile la cald, în ziua imediat următoare alegerilor europarlamentare, adresate edilului tomitan Radu Mazăre, au fost debutul acestui scenariu formulat de analiştii politici.

Considerată drept una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară, filiala de la Constanţa a PSD a fost cap de listă, la începutul acestei săptămâni, la capitolul eşecuri. „Constanţa este o dezamăgire", a declarat Geoană, potrivit ZIUA, care a calificat scorul obţinut de filiala lui Mazăre ca fiind descurajator pentru o „organizaţie puternică atunci când se mobilizează". Toată revolta liderului constănţean a pornit în realitate de la faptul că pe lista de europarlamentari nu a fost inclus pe un loc eligibil şi candidatul lor, Lucian Băluţ.

Chiar şi cu aceste conflicte, aparent mărunte, dar care alimentează o stare de tensiune în interiorul organizaţiei, PSD-ul îşi va construi, până la sfârşitul lunii, o strategie de „supravieţuire", astfel încât să rămână întărit la guvernare, dar să-şi îndeplinească şi obiectivele campaniei prezidenţiale.

{mos_ri:Geoana,PSD constanta}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pericol pentru Mazare? 12 Jun, 2009 19:17 Este putin probabil, deoarece Geoana stie ca fara "sprijinul" lui Mazare, el nu "intra" in turul doi.Iar daca-l da afara pe Mazare, de la conducerea org. judetene a PSD-ului, ar fi un succes nesperat, al constantenilor care,. s-au saturat de "clanul" Mazare-Constantinescu &co. Doamne ajuta!...
  • Asterix 12 Jun, 2009 07:52 Virusul gripei porcesti ataca Romania ! Virusul gripei porcine a suferit mutatii substantiale atunci cand a aterizat in spatiul mioritic,astfel incat, A ( H 1 N 1 ) si-a modificat structura si a devenit,de-a dreptul ,virusul gripei porcesti. Pana in prezent,din cele 27 000 de cazuri la nivel mondial,in Romania au fost depistate 11 cazuri.Intamplator sau nu,numarul este acelasi cu numarul europarlamentarilor pesedisti. Adrian Severin deschide lista celor 11 neocomunisti bolnavi de putere. Sa nu uitam ca ,domnia-sa are antecedente atat in lumea politica din’nainte de ’89 ( lector fruntas la Stefan Gheorghiu),cat si in zona alambicurilor chimiei care prosteste poporul. Cat de repede am uitat vehementa domniei-sale atunci cand,interveviat fiind,asupra prezentei in molecula de apa a doi atomi de hidrogen,era dispus sa intreprinda o ancheta la nivel national,iar vinovatii sa fie deferiti justitiei…. Reprezentant de frunte in politica europeana,alaturi de minunea si mandretea de primar Vanghelie-cititorul de almanahe-,Severin poarta prenumele altui mare jnapan neocomunist,Nastase . Ei,impreuna cu “prostanacul” pesedist Geoana,simbolizeaza chimia ascunsa a metamorfozelor la care suntem supusi de 20 de ani incoace. A( de la amatorism) H ( de la hotie ) N ( de la nemernicie ) = Structura virusului politic care ne porceste zi de zi in ultimii 20 de ani. Partid de stanga,avand carmaci dibaci,PSD-ul reprezinta interesele celor multi,prostiti si indobitociti,intocmai cum,cumatra vulpe reprezinta interesele gainilor ouatoare la Strasbourg… Gradul de alerta 6,ar trebui sa ne dea de gandit ,pana nu va fi prea tarziu ! Fratii Dolanescu se cearta,in vazu’lumii pe averea lu’tacsu’,partidel politice se cearta pe putere,iar bascalia politica a continuat si la ceremonia de primire a investiturilor de europarlamentari,rusinea si umilinta ne urmaresc zi de zi. Boala noastra este fara leac,vaccinul antipolitica scarbavnica,nu se va inventa niciodata in Romania ! Se pare ca,noi romanii, am dobandit o imunitate deloc imbucuratoare…
  • apropo 12 Jun, 2009 07:48 nu-l mai criticati pe MAZARE face-ti si voi ce afacut el si vorbiti de la egal la egal......
  • un constantean 12 Jun, 2009 07:24 mazare in general este egal cu zero. niste becuri putin asfalt si multa mamaia
  • Mi-ai luat vorba din gura. 12 Jun, 2009 00:59 Partidul e-n toate cele ce sunt si-n cele ce mâine vor da dezlegare si la dosare.Mazare este doar o masina de fabricat voturi si bani pentru partid iar pentru Constanta o nenorocire.
  • mazare fara psd este egal cu zero 11 Jun, 2009 23:12 mazare fara psd este egal cu zero!!!! mazare fara psd este egal cu zero!!!! mazare fara psd este egal cu zero!!!