Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facaturi la cavalerii de Malta? Penelistul Mihai Lupu, decazut din Rangul de Cavaler de Mare Cruce (galerie foto)

ro

30 Jun, 2010 02:59 29799 Marime text
deschidere.jpgPotrivit www.ordinemilitense.org, Mihai Lupu, împreună cu alţi nouă Cavaleri de Mare Cruce, a fost expulzat cu dezonoare din Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, pentru comportament imoral şi dăunător. Primul dintre motivele excluderii sale face referire la organizarea şi desfăşurarea abuzivă a ceremoniilor de învestitură, dar şi decorarea cavalerilor fără a-i fi permis acest lucru.

În plus, aşa cum se arată pe http://www.ordinemilitense.org/espulsioni.htm , acestuia i-au fost revocate toate sarcinile şi funcţiile instituţionale şi a fost decăzut din Rangul de Cavaler de Mare Cruce în cel de Cavaler. De asemenea, se pare că nu îi va mai fi permisă readerarea la Ordin sau în orice altă ramură a OSJ, nici acestuia, dar nici urmaşilor săi, pe linie directă şi indirectă, până la a treia generaţie. Decizia de excludere a lui Lupu a fost publicată în Decretul nr. E389/2010 la Sediul Magistral, în data de 31 mai 2010.

Contactat telefonic, parlamentarul constănţean a infirmat faptul că ar fi unul dintre Cavalerii de Malta. „S-au folosit de numele meu, pozele sunt o făcătură, nu am eu de-a face cu aşa ceva. I-am dat în judecată pentru asta în urmă cu o săptămână", a susţinut supărat Lupu.

Chiar dacă a infirmat apartenenţa la Ordinul Suveran, pozele în care apare deputatul constănţean par să fie cât se poate de reale. Acestea îl înfăţişează pe Lupu în diferite ipostaze, la ceremonia de învestitură a unor noi cavaleri, din data de 28 mai a.c., ceremonie din cauza căreia aceştia au şi primit aceste sancţiuni.

mihai_lupu_5.jpgOdată cu Lupu, alţi nouă cavaleri dezonoraţi

 

De pe lista celor care au mai fost expulzaţi cu dezonoare mai fac parte Doamna Nela Păvăloiu, cavalerii Gheorghe Teşeleanu, Mircea Istrate, Teodor Vasile, Mihai Bugaru, Florin Melinte, Niculae Văleanu, Tiberiu Coliban Iulian Moisescu, iar ultimilor trei li s-au retras şi funcţiile pe care le deţineau.

Unora din cei menţionaţi li se mai impută mai multe motive comune ale excluderii din rândul Ordinului: organizarea şi desfăşurarea abuzivă a ceremoniilor de învestitură, decorarea Cavalerilor şi Doamnelor fără a fi autorizaţi în acest sens, pentru încasarea donaţiilor destinate acţiunilor Ordinului, folosirea abuzivă a decoraţiilor Ordinului. Iulian Moisescu mai fusese avertizat, în luna februarie a acestui an, pentru numirea şi decorarea unor cavaleri fără a avea acest drept.

Se pare că aceştia au escrocat intenţionat aspiranţii la rangul de Cavaleri şi Doamne, în cadrul unor ceremonii de învestitură neautorizate, s-au folosit de profesiile lor (angajaţi ori oameni politici) pentru persecutarea din punct de vedere profesional a confraţilor şi au substras în cadrul ceremoniei din 22 februarie diplome de tip pergament necompletate pe care le-au folosit în ceremonia din 28 mai anul acesta.

De asemenea, aceştia au mai încălcat şi alte articole ale Cartei Constituţionale a Prioratului de România care fac referire la originea OSJ în România, puterile priorului de România OSJ şi la admiterea membrilor.

 


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • aandrei 14 Aug, 2012 07:43 Oamenii din interioriul ordinului sunt niste oameni deosebiti si de buna credinta doar ca ei sunt inselati de catre cel care isi zice ca este conducatorul ordinului in romania
  • unu 12 Sep, 2010 10:32 E o mare confuzie,si nici media nu baga de seama. Acest Ordin e unul zis Cavalerilor de Malta-avand legatura cu Malta,DAR NU TREBUIE CONFUNDAT CU ACEL ORDIN CARE ARE PRETUTINDENI SERVICIUL DE AJUTOR MALTEZ.Cautati atent pe net,sant 2 organizatii absolut diferite.
  • vocea poporului 19 Jul, 2010 15:44 toti satanistii adepti in toate formele de manifestare oculte vor primi de la Hristos Adevarata Pedeapsa. caci El va triumfa iar diavolul si toti adeptii (sclavii) sai vor fi distrusi. multa energie consumata degeaba, Hristos va invinge si Adevarul va triumfa.
  • Casstiel 17 Jul, 2010 00:37 Hai sa lamurim. Organizatia (oculta sau nu) Cavalerii de Malta, nu are nici o legatura cu masoneria. Ca Lupu neaga ceea ce este cristal clear, nu ne mira. E ca si cum il prinde nevasta cu alta in pat si el nu recunoaste; zice ca e facatura sau ca nu a vazut ea bine. In alta ordine de idei, hai sa verificam care pe cine da in judecata, pt ca daca in toamna asta apare vreo actiune penala in justitie impotriva domniei sale, inentata de ordinemilitense, s-a ars. Si tot in alta ordine de idei, faptul ca masoneria din Romania a inceput curatenia generala, nu ne mira. Era si timpul.
  • cititor constant 30 Jun, 2010 18:40 Deriva? Normal. Deriva! Normal! Deriva. Normal? ,,Azi, o minte antrenata poate crea o avere ,intr-un timp cat poate parea o clipita, o avere atat de mare incat nici un rege de acum 400 de ani nu o putea concepe , dar tot azi, o minte neantrenata poate crea un dezastru care sa se rasfranga generatie de generatie." ... asa am citit intr-o carte. Alterarea profunda a promovarii valorilor romanesti, poate avea un recul devastator pentru impulsul care a produs-o. Foarte Normal. Ca la fizica!
  • fara nume 30 Jun, 2010 16:14 S-a reusit banalizarea si denaturarea tuturor ordinelor din Romania prin lipsa unor standarde de calitate a celor admisi. Mai grav ca este la fel in toata societaea vezi invatamantul, numirile de manageri .....
  • justice 30 Jun, 2010 15:53 aceste oculte organizatii masonice ne au adus in halul de sclavi-cine l a ucis pe fiul lui dumnezeu ,hristos?