Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii exclusive din dosarul Larei Şaban Saci pentru cadavru şi produse de curăţat sângele cumpărate în seara crimei (Galerie foto)

ro

01 Jun, 2012 01:00 4200 Marime text
saban.jpgDintr-o regretabilă eroare, în articolul intitulat „Cui aparţine apartamentul «groazei»? Afacerist turc executat silit, ghinionistul în cazul Lara Şaban", publicat în ediţia ZIUA de Constanţa din data de 31 mai 2012, există anumite inadvertenţe

Detalii exclusive din dosarul Larei Şaban! Potrivit unor surse bine informate, Ghiunal Gilberto Şaban, fratele fetei, şi George Davidescu, au mers, în seara zilei de 3 mai, la un supermarket din Constanţa, de unde au cumpărat mai mulţi saci menajeri, dar şi produse pentru curăţenie. Cei doi inculpaţi, acuzaţi de uciderea tinerei de 27 de ani, au declarat procurorilor Tribunalului Constanţa că nu ei au ucis-o pe Lara Şaban, recunoscând că au transportat cadavrul şi că au făcut curăţenie în apartament. Imobilul în cauză a fost închiriat de cetăţeanul italian Khalil Michel Rjeili Abou, om de afaceri, care i-a încredinţat locuinţa lui Davidescu pentru a se îngriji de ea. Cetăţeanul italian a spus organelor de anchetă că, la data de 3 mai, a fost sunat de către Davidescu, acesta din urmă comunicându-i că a fost nevoit să arunce mocheta din hol şi un covor din baie, pentru că s-ar fi inundat apartamentul. În realitate, mocheta şi covorul ar fi fost pătate de sânge.

Conform documentelor oficiale, Lara Şaban, de 27 de ani, locuia, de şapte ani, în Turcia, şi întreţinea o relaţie de concubinaj cu un important om politic local, având o situaţia financiară deosebită. Tânăra de deplasa de la Istanbul la Constanţa cu un avion particular, închiriat pentru ea, pentru fiica ei şi pentru bonă, însă pentru deplasările din Constanţa, fata avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera, în valoare de aproximativ 350.000 de euro. La ultima vizită, arată organele de anchetă în cercetarea lor, fata avea asupra sa peste 125.000 de USD, în numerar, bani pe care intenţiona să-i folosească pentru a achiziţiona un apartament mamei sale. Când a ajuns în Constanţa, Lara ar fi cumpărat un seif, unde a pus banii mai sus precizaţi.

Dispariţia

La data de 4 mai, mama Larei şaban, Elvie Ghibăldan a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că, la data de 3 mai, fiica sa a dispărut de la domiciliu. Conform procurorilor, fratele Larei Şaban, inculpatul Ghiunal Gilberto Şaban a declarat că, la data de 3 mai, trebuie să se vadă cu sora sa în zona hotelului Zodiac, pentru ca apoi să se deplaseze la o agenţie imobiliară pentru a căuta un apartament. La rândul său, George Davidescu, fost jandarm, a declarat, iniţial, că la data de 3 mai, a fost la locul de muncă, Metrou 1, unde este şef de obiectiv pază, după care şi-a petrecut timpul alături de soţie. Ulterior a menţionat că a fost prezent la momentul în care a fost ucisă Lara Şaban, dar nu a putut interveni să o salveze, din cauza faptului că era ameninţat cu armele de două persoane. Sub ameninţările acestora, Davidescu susţine că curăţat apartamentul şi a transportat victima până la o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari. La rândul său, Ghiunal Gilberto Şaban a precizat, ulterior, că ar fi fost contactat de o persoană din Turcia, cu care urma să stea de vorbă în prezenţa Larei, Din acest motiv, Ghiunal Gilberto Şaban i-ar fi cerut voie lui Davidescu să organizeze întâlnirea în apartamentul situat în blocul numărul 18, de pe strada Mihail Kogălniceanu, care era închiriat de un cetăţean străin. Acesta era plecat din ţară şi îi lăsase lui Davidescu imobilul în grijă.

Momentul crimei

Zis şi făcut. Numai că, ajunşi în imobilul respectiv, potrivit declaraţiilor lui Ghiunal Gilberto Şaban Lara ar fi avut o discuţie cu mai multe persoane din Turcia şi că ar fi fost una aprinsă. Mai mult decât atât, fratele Larei Şaban a declarat organelor de anchetă că a auzit cum surorii sale i se punea în vedere să-l lase în pace pe politicianul turc, după care ar fi auzit o bufnitură. Ulterior, cei doi turci ar fi venit în sufragerie, unde se aflau inculpaţii şi, sub ameninţarea armelor, i-ar fi pus să cureţe apartamentul. După plecarea celor doi necunoscuţi, Ghiunal Gilberto Şaban s-ar fi deplasat, alături de Davidescu, către un cunoscut de la care au împrumutat un automobil, doar după ce i-au plătit acestuia o presupusă datorie de 500 de lei. După care, cei doi inculpaţi s-au deplasat la Real, de unde ar fi cumpărat pungi pentru ambalarea cadavrului şi produse de curăţat. Apoi, după lăsarea întunericului, au transportat trupul fetei cu ajutorul autoturismului împrumutat aproape de Năvodari. În acel loc şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel familiile lor vor avea de suferit.

Percheziţia şi telefonul către proprietar

În urma percheziţiei, la data de 28 mai, oamenii legii au descoperit în apartamentul mai sus indicat, care fusese zugrăvit, presupuse urme de sânge. Mai mult decât atât, poliţiştii au constatat lipsa unei mochete. În dimineaţa zilei de 29 mai, poliţiştii au găsit trupul Larei Şaban. Apartamentul unde se presupune că a fost ucisă Lara a fost închiriat de cetăţeanul italian Khalil Michel Rjeili Abou, om de afaceri, care i-a încredinţat locuinţa lui Davidescu pentru a se îngriji de ea. Cetăţeanul italian a spus organelor de anchetă că, la data de 3 mai, a fost sunat de către Davidescu, acesta din urmă comunicându-i că a fost nevoit să arunce mocheta din hol şi un covor din baie, pentru că s-ar fi inundat apartamentul.

Cine este italianul?

Potrivit Registrului Comerţului, cetăţeanul italian Khalil Michel Rjeili Abou figurează în fosta societate Carina SE SRL, denumită actual SC Green Serenergy SRL. Firma fost fondată de El Maamari Naji, şi de Abou Rjeili Michel Khalil, asociat, cu sediul social în Constanţa, pe strada Remus Opreanu, numărul 5-7, hotel Palace. Iniţial firma a avut ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri şi servicii de mutare". Ulterior, El Maamari Naji se retrage din funcţia de administrator al firmei, care şi-a mutat sediul în Mamaia, Hotel Palm Beach, parter. Tot atunci a fost adusă în firmă Ionelia Ciobotariu şi s-a completat obiectul de activitate cu „producţia de energie electrică, transportul energiei electrice, distribuţia energiei electrice, comercializarea energiei electrice". Totodată, s-a schimbat şi denumirea societăţii în Green Serenergy SRL. RECOM mai arată că SC Green Serenergy SRL este condusă de Abou Rjeili Michel Khalil şi de Ionelia Ciobotariu. Are ca obiect de activitate „Producţia de energie electrică". Fără sucursale - subunităţi şi nici sedii secundare, SC Green Serenergy SRL a declarat, pentru 2010, o cifră de afaceri de - 1 leu şi un profit brut de 757 de lei. Green Serenergy nu are date de bilanţ pentru 2008 şi 2009.

Câteva precizări

După cum arătam mai sus, dintr-o regretabilă eroare, în articolul intitulat „Cui aparţine apartamentul «groazei»? Afacerist turc executat silit, ghinionistul în cazul Lara Şaban", publicat în ediţia ZIUA de Constanţa din data de 31 mai 2012, există anumite inadvertenţe. În acest sens, facem precizarea că Murat Kuris, proprietarul apartamentului fotografiat şi ilustrat, ne-a declarat că nici vorbă ca omorul să fi avut loc în casa sa, el neavând nicio legătură cu familia Şaban şi nici cu fapta în sine. Conform propriei declaraţii, Kuris Murat locuieşte în apartamentul respectiv împreună cu cei doi copii minori ai săi, imobilul nefiind închiriat niciunei alte persoane. Totodată, omul de afaceri a făcut precizarea că nu are cetăţenie italiană, fiind cetăţean turc cu reşedinţă în România. Iar în ceea ce priveşte procesele civile, acesta are, pe de o parte calitatea de contestator sau debitor, cât şi de creditor.

1 iunie - ziua liberării

De menţionat că azi, Completul Curţii de Apel Constanţa C1 Urgenţă al Secţiei Penale, prezidat de magistratul Cristina Eleni Marcu şi alcătuit din judecătorii Marius Damian Mitea şi Maria Uzună, va analiza recursul formulat de Ghiunal Gilberto Şaban şi George Davidescu, prin avocata lor. Inculpaţii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis arestarea lor pentru 29 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii