Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce-şi plăteşte comandantul Făină Gagoş creditele?

ro

14 Jun, 2011 01:00 6047 Marime text
DESCHIDERE_Gagos_7.jpgGagoş a precizat în declaraţia sa de avere că nu deţine niciun teren, însă posedă din anul 1984 un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 48 de metri pătraţi, modul de dobândire fiind „cumpărare prin SC Vila în 1991"

Comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş, şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa, crede că remuneraţia sa lunară, în calitate de comandant al inspectoratului, este secretă, uitând probabil că este plătit din bani publici. Situaţia devine şi mai încinsă dacă în discuţie sunt aduse creditele pe care Făină Gagoş le are de achitat către cele trei unităţi bancare consemnate în declaraţia sa de avere.

Fost director al Direcţiei Management Naval din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş - „aşezat" în fruntea Poliţiei de Frontieră Constanţa în urmă cu aproape două luni - pare la prima vedere un şef de instituţie extrem de ocupat. Cu timp limitat pentru imaginea IJPF Constanţa, comisarul-şef Gagoş se poate considera unul dintre puţinii şefi de inspectorate care nu întâmpină, cel puţin pe plan personal, probleme de natură financiară. Datorită faptului că se ocupă cu maximă operativitate de acţiunile Poliţiei de Frontieră utilizând limuzina instituţiei, respectiv un Audi, model A4, Dumitru Făină Gagoş are şi o remuneraţie pe măsură, secretă ce-i drept, în opinia lui.

Gagos_Dumitru_Faina_Gagos_1.jpg Contactat telefonic şi întrebat ce salariu are în calitate de inspector şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, ofuscat pe tema subiectului, comisarul-şef Gagoş ne-a declarat că salariul său este strict confidenţial. „Nu pot să vă spun ce salariu am! Este confidenţial! Îmi ajunge salariul să-mi plătesc ratele, altfel nu luam creditele. (...) Dar de ce vă interesează salariul meu?", ne-a mai spus Gagoş. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Dumitru Făină Gagoş a precizat în declaraţia sa de avere, document completat pe data de 01.11.2010, că nu deţine niciun teren, însă posedă din anul 1984 un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 48 de metri pătraţi, modul de dobândire fiind „cumpărare prin SC Vila în 1991". Conform aceluiaşi document, cel care în prezent ocupă funcţia de şef al IJPF Constanţa conduce un automobil marca Audi, model A4, fabricat în 2001, dobândit printr-un credit bancar. În anul 2006, comisarul şef Dumitru Făină Gagos a contractat trei credite bancare în valoare de aproape 54.500 de euro, scadenţele fiind stabilite pentru anii 2011, 2012 şi 2023. Fără conturi/depozite bancare, fonduri de investiţii, a câştigat anul trecut, din salariu, în calitate de „şef serviciu", suma de 90.567 de lei, în timp ce soţia acestuia a primit de la „Flota Maritimă" 17.456 de lei.

Exmatriculat de la şcoală

Gagos_Politia_de_frontiera_sediu.jpgConform celor declarate, comisarul-şef Dumitru Făină Gagos nu este asociat sau acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit ori grupuri de interes economic şi nici membru în asociaţii, fundaţii ori alte organizaţii neguvernamentale. Interesant de remarcat că Dumitru Făină Gagoş a încercat să termine doctoratul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I", însă nu a mai apucat deoarece a fost exmatriculat. De altfel, prin intermediul unui document remis cotidianului ZIUA de Constanţa la cerere, act semnat de generalul-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, rectorul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I", se arata că, în conformitate cu „Regulamentul de organizare şi desfăşurare a doctoratului în domeniul Ştiinţe Militare", ediţia 2000, aflat în vigoare la acea dată, argumentele exmatriculării lui Gagoş au fost cele prevăzute la punctul 41, respectiv manifestarea lipsei de interes în pregătire şi neîndeplinirea sarcinilor prevăzute în Programul de Pregătire, fără a prezenta justificarea inactivităţii sale. Deşi a încercat să anuleze în instanţă hotărârea Senatului Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I", şeful IJPF Constanţa a fost dezamăgit de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nu este de trecut cu vedere nici faptul că fiul şefului Poliţiei de Frontieră Constanţa, Andrei Făină Gagoş, a scăpat cu o amendă după ce s-ar fi prezentat la un concurs organizat de Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră cu o diplomă falsă. În altă ordine de idei, facem precizarea că în timp ce şeful IJPF Constanţa „defilează", în interes de serviciu, în ultimul model de la Audi pentru modelul A4, peste 250 de poliţişti de la Frontieră riscă să-şi piardă locul de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un politist 16 Jun, 2011 22:11 Nu am vazut de mult atata revarsare de ura impotriva comisarului sef Faina Dumitru! Aceleasi lucruri sunt reluate de ani de zile de fel si fel de personaje interesate in lovirea sa! Pentru adevar sa formulez si un alt punct de vedere!In 2008 un sinistru personaj cu multe stele de marina azi pensionar si plimbaret pe proprietatile sale din Eforie Sud Negru Voda si SUA la fica sa l-a determinat pe comandorul de marina de atunci Faina Dumitru sa plece la Politia de Frontiera!A uitat personajul sinistru cat ii datora lui Faina in ascensiunea sa! Tot personajul sinistru care i-a fost conducator la doctorat domnului Faina este la originea exmatricularii sale! Domnul Faina este modest! Are un apartament normal de 48 mp si o masina luata in rate! Nu are un salariu mare care sa faca atata valva! Eu va spun ca e mai mic decat al unui detractor dubios! Nu e implicat in scandaluri de braconj pe mare cum au fost unii frustrati din politia de frontiera care ar fi fost in stare sa o vanda si pe mama lor pentru functie! Domnul Faina este un om capabil! Titrat unul din putinii specialisti in managementul naval care au mai ramas in Ministerul de Interne! Este de fapt unul din vizionarii refacerii Garzii de Coasta! Si alti soguni locali pe care ii cunosc bine au vrut sa ia conducerea! De aici inversunarea cu care il ataca!Grosolan si las! Ar trebui lasat sa isi duca proiectul la capat! Asta e o parte importanta a realitatii!Pe care o cunosc bine!