Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatul lui Mazăre şi al lui Nicuşor, cenzor la firma decedatului Moartea fostului vameş Gheorghe Spiridon - atac cerebral sau reglare de conturi? (documente)

ro

04 May, 2011 20:48 12780 Marime text

DESCHIDERE_Vames_Gheorghita_geanta.jpgCenzor al SC Meg Trans Petrol SA este Ozghen Husein, asociat al primarului Radu Mazăre, al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi al lui Sorin-Gabriel Strutinsky

Decesul suspect al fostului vameş Gheorghe Spiridon a atras atenţia asupra afacerilor sale.

Descoperit într-o râpă din apropierea unei şosele bulgăreşti, la distanţă de maşina sa, afaceristul avea capul inundat cu sânge. Variantele vehiculate sunt multe: ba că i s-a tăiat gâtul, ba că a făcut cel de-al treilea atac cerebral, care i-a fost fatal. La 49 de ani, fostul vameş era diabetic, fiind insulino-dependent. Din autoturism nu lipsea nimic, lucru care a atras şi mai mult atenţia, fiind clar că nu a fost vorba despre un jaf. Se aude că şi soţia ar fi fost cu el în Bulgaria, lucru neconfirmat, şi că, de fapt, s-ar fi dus în ţara vecină pentru a-i duce medicamente unui prieten. Dar această variantă nu „stă în picioare". Surse din apropierea familiei Spiridon spun că lui Gheorghe i-au plăcut întotdeauna afacerile riscante şi că, mai nou, făcea business-uri în agricultură, la graniţa cu Bulgaria. Primele bănuieli duc înspre o reglare de conturi cu indivizi din ţara vecină. Dar... cine ştie adevărul? Gheorghe Spiridon figurează, potrivit Registrului Comerţului, în patru societăţi: SC Meg Trans Petrol SA, Agricola Marspi, Mira Sport Center şi Myra Construct SRL. Nici soţia sa, Elena, nu s-a lăsat mai prejos la capitolul afaceri. Femeia deţine părţi sociale în SC Mady Style, Meg Trans Petrol, Mira Sport Center şi Myra Construct. SC Meg Trans Petrol SA are sediul în comuna Nicolae Bălcescu şi este în lichidare. Business-ul are ca obiect principal de activitate „vânzarea cu amănuntul a carburanţilor pentru autovehicule".

Partener cu Chicheanu şi cu Buduru

vams_gheorghita_vama.jpgCa asociaţi îi regăsim pe soţii Spiridon, dar şi familia Gonţea: Daniel, Georgeta şi Ion. Ciudat este că cenzor al firmei este Ozghen Husein, asociat al primarului Radu Mazăre, al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi al lui Sorin-Gabriel Strutinsky. Societatea Agricola Marspi SRL are sediul social în Chirnogeni şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Gheorghe Spiridon era unicul asociat şi administrator. Firma are puncte de lucru în Albeşti, în fosta incintă a SC Ceres SA Mangalia, la Negru Vodă, la SC Agromesc SA şi la Săcele, în fostul atelier mecanic IAS. Soţii Spiridon mai aveam două business-uri împreună, Mira Sport Center şi Myra Construct, cu sediul pe strada Griviţei nr. 18. În 2002, decedatul a fondat, alături de Adrian Viorel Stan, SC Megas Pig SRL, cu sediul pe strada Turda nr. 6 bis, având ca obiect de activitate creşterea porcinelor. În acelaşi an, Spiridon, alături de Cătălin-Geani Mardare, pune bazele SC Agricola Marspi SRL, cu sediul în Albeşti. În 2003 se înfiinţează SC Staffoil SRL, având ca obiect de activitate fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului. Printre fondatori se regăseau, la acea vreme, Dumitru Vanghele, Gheorghe Spiridon şi Emilia Josan. În 2007, asociaţii SC Scorpion's Construct SRL, Criden Holding, reprezentată prin Petre Buduru, Constantin Chicheanu, Gheorghe Spiridon şi Nicolae Grujba deschid un punct de lucru la Somova, în judeţul Tulcea. În acelaşi an, Monitorul Oficial ne spune că asociaţii Scorpion's Construct sunt Cristea Lupei, Ion-Daniel Juverdeanu, Criden Holding, Constantin Chicheanu, Gheorghe Spiridon şi Nicolae Grujba. Lupei şi Juverdeanu s-au retras din afacere, iar fostul vameş Spiridon a devenit administratorul societăţii. Soţia decedatului, Elena, are o asociată fidelă, pe Silvia Bulică. Din câte se pare, trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Spiridon va fi repatriat astăzi sau mâine, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • o prietena 07 May, 2011 22:37 ce importanta are cate afaceri si cate firme a avut ?? important este ca omul acela nu mai este..si toti cei care l-au cunoscut stiu ca a fost o persoana de milioane ! Condoleante Mirunei si Dorinei !