Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce proiecte vor vota consilierii de la Năvodari

ro

10 Nov, 2011 01:00 1342 Marime text
cap_2.jpgConsilierii locali din Năvodari se vor întruni azi într-o şedinţă ordinară, care se va desfăşura în sala de şedinţe de la Casa Căsătoriilor. Pe odinea de zi se află un şir de proiecte iniţiate de primarul Nicolae Matei.

Astfel, consilierii locali urmează să voteze mai multe proiecte menite să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din Năvodari. Unul dintre proiectele de hotărâre importante se referă la acordarea de ajutoare pentru suportarea contravalorii facturii de energie termică, iar altul la acordarea de facilităţi fiscale în anul 2012. De asemenea, aleşii locali trebuie să-şi dea voturile pentru proiectul de hotărâre privind acordarea de înlesniri la plata impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice, în condiţiile art. 286 din Legea nr. 571/2003. De votul consilierilor locali depinde soarta unui parc de recreere în Năvodari. În acest sens, primarul Matei a iniţiat trei proiecte de hotărâre: aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru „Parc de recreere", aprobarea proiectului tehnic pentru obiectivul de investiţii „Parc de recreere", aprobarea proiectului şi cheltuielilor legate de proiect „Parc de recreere". Un alt proiect de hotărâre iniţiat de primarul Nicolae Matei se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea Proiectului de Investiţii „Îmbunătăţirea accesului între E60 şi platforma industrială Năvodari prin modernizarea căii rutiere" (Năvodari - Lumina - Ovidiu). Un alt proiect de hotărâre se referă la atribuirea în folosinţă gratuită a unor terenuri pentru construirea de locuinţe proprietate personală în conformitate cu prevederile Legii 15/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Edilul Nicolae Matei nu i-a uitat nici pe sportivii oraşului, pe care intenţionează să-i premieze. Astfel, la şedinţă urmează să fie votat proiectul de hotărâre privind premierea sportivilor Ionuţ Băluţă, Claudiu Brănescu, Marcel Jipeanu şi a antrenorului Ferodin Abladin pentru rezultatele remarcabile obţinute în Campionatele Naţionale de Box. Nu în ultimul rând, va fi dezbătut şi votat proiectul de hotărâre cu privire la „crearea unui proiect cultural artistic «Navod-Art» - atelier teatral, sprijin financiar şi oferirea unui spaţiu pentru desfăşurarea activităţii". Dintre proiectele de hotărâre iniţiate de primarul Matei amintim şi atribuirea de denumire unor străzi nou-create, care nu figurează în nomenclatorul stradal al oraşului Năvodari, precum şi repartizarea unor locuinţe sociale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii