Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statuia lui Mihai Viteazu, la Năvodari

ro

17 Aug, 2011 00:00 6465 Marime text
navodari.jpgPrimarul Nicolae Matei a inaugurat, într-o zi de mare însemnătate pentru creştinătate, ziua Sfintei Marii, statuia voievodului Mihai Viteazu, care a fost amplasată lângă Parcul „Ion Dobre" din localitate. Măreaţa statuie poate fi observată foarte uşor şi de cei care trec pe drumul care leagă Năvodari de Lumina.

Evenimentul de inaugurare a fost deschis prin săvârşirea unei slujbe de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi, la care au participat numeroşi locuitori ai oraşului, dar şi oficialităţi locale. Prezent la eveniment, primarul Nicolae Matei le-a mulţumit celo prezenţi pentru prezenţa la aşa un eveniment important pentru comunitatea locală. „Evenimentul reprezintă un moment care arată că istoria ne creează tuturor emoţii, chiar şi după sute de ani. Un moment istoric important pentru toţi năvodărenii. Voievodul Mihai Viteazul este un exemplu al istoriei noastre, un om care a luptat şi a câştigat bătălii importante, un exemplu pentru noi toţi, un om care ne-a oferit lecţii de viaţă pe care le urmăm şi după sute de ani. Sunt convins că, prin acest simbol ridicat în parc, vom păstra încă pentru multe zeci de ani de acum înainte memoria celui care ne-a apărat ţara de armatele ce îşi doreau să cucerească noi teritorii", a declarat primarul care a mulţumit celor care au făcut posibilă finalizarea acestei acţiuni. La eveniment au mai vorbit despre însemnătatea lui Mihai Viteazu pentru istoria naţională directorul Direcţiei Arhivele Naţionale Constanţa, Virgil Coman, părintele Adrian Pătru, dar şi comandantul Poliţiei Năvodari, Mihai Tănăşelea. La finalul acţiunii, participanţii au primit de la organizatorii evenimentului portocale şi s-au delectat într-un concert de muzica folk.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bit 17 Aug, 2011 09:39 Ce legatura are MIHAI cu Dobrogea.!? Daca era vorba de MIRCEA CEL BATRIN, sau de CAROL I ,il intelegeam pe dl.primar.POate dl dir de la Arhive ar fi trebuit sa-i tina o lectie de istorie. Poate statuia asta a gasit-o de cumparat,si s-a grabit ,pretul fiind bun, nu s-a mai gindit la ce trebuie sa reprezinte amplasarea unei statui intr-un oras.