Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz face lobby pentru păstrarea Cazinoului Constanţa

ro

27 Jul, 2011 00:00 1458 Marime text
cazino_-_pliant_2.jpgLa iniţiativa prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, au fost realizate pliante care vor fi împărţite împreună cu o insignă constănţenilor. Aceştia vor fi îndemnaţi să intre pe site-ul Prefecturii Constanţa şi să semneze petiţia postată în ajutorul salvării Cazinoului de la vânzare. „De câte ori voi avea ocazia la evenimente, voi împărţi astfel de pliante cu insigne", a precizat prefectul.

De când primarul Radu Mazăre a anunţat că scoate la vânzare Cazinoul Constanţa, emblema oraşului de la malul mării, s-au format două tabere: a celor care susţin înstrăinarea simbolului Constanţei şi a celor care vor ca acesta să rămână în patrimoniul oraşului. Motivaţia administraţiei locale privind această posibilă tranzacţie este faptul că nu există fonduri necesare pentru reabilitarea lui.

Pe pliantul împărţit de Prefectură apare mesajul pe care primarul Radu Mazăre l-a transmis la şedinţa de Consiliu Local de acum două luni când şi-a anunţat intenţia de a vinde Cazinoul. „Dacă găsiţi pe cineva, puteţi spune public că Mazăre şi consilierii vor să vândă Cazinoul din Constanţa. Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să-l cumpere. Scot această fată bătrână la mezat", se arată pe o parte a pliantului ce urmează a fi împărţit.

Pe verso, prefectul îi transmite primarului un mesaj privitor la intenţia sa de a vinde Cazinoul. „Domnule Mazăre, este de necrezut cum trataţi acest simbol al Constanţei, ca pe un obiect scos la talcioc, a cărui singură menire este să vă aducă profit. În calitate de prefect, vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putere să blochez o eventuală hotărâre prin care să vindeţi Cazinoul. Nu voi epuiza nicio prevedere a legii care să vă împiedice să «scoateţi la mezat» acest simbol care nu vă aparţine, căci Cazinoul înseamnă Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii