Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În numele trandafirului... Geoană îşi caută adepţi şi la Constanţa?!

ro

30 Nov, 2011 01:41 1392 Marime text
Geoană vrea să coaguleze o mişcare politică cu preponderenţă în jurul sindicatelor

Fostul lider PSD, Mircea Geoană, pare să fi depăşit deja decepţia post-excludere şi, profitând de timpul liber care i-a rămas la dispoziţie o dată cu schimbarea din fruntea Senatului, îşi caută adepţi pentru mişcarea politică pe care ar vreo s-o lanseze în prima parte a anului viitor. Ţinta lui Geoană este ca până în martie anul viitor să aibă grupuri parlamentare proprii, care să reunească, printre alţii, şi nemulţumiţii din partidul din care tocmai a plecat. Proiectul politic al lui Geoană vizează alegerile locale şi parlamentare de anul viitor şi pare să se contureze în special în zona sindicală. De altfel, Geoană a pornit deja discuţii cu mai multe confederaţii sindicale.

Unul dintre cei care l-ar putea urma pe fostul lider PSD este şi deputatul constănţean Matei Brătianu, cercetat în acest moment de Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate în funcţii.

Surse din PSD apreciază că, din discuţiile purtate la nivel colegial în cele două camere ale Parlamentului, nu este exclus ca mai mulţi deputaţi şi senatori să-şi anunţe în curând demisia din blocul opoziţiei.

Pierderea preşedinţiei Senatului i-a determinat pe foarte mulţi dintre parlamentari să se simtă ruşinaţi de apartenenţa politică. „Nu mai avem nimic, putem să ne întoarcem acasă, în Colegii", spune senatorul PSD Nicolae Moga, după votul dat luni seară pentru alegerea preşedintelui Senatului.

Mişcarea lui Geoană vizează cooptarea a cel puţin 19 parlamentari şi a cel puţin cinci preşedinţi de Consilii Judeţene.

„Dacă îşi face partid, mă duc cu el, cu tot cu PER"

Preşedintele Partidului Ecologist Român (PER) filiala Constanţa, Gheorghe Donţu, l-ar urma pe Mircea Geoană dacă acesta ar reuşi să pună pe picioare un proiect politic viabil. „Dacă îşi face partid, îl urmez şi trag după mine şi tot PER-ul. Nu cred însă că Geoană, aşa cum îl ştiu eu, ar căuta sprijin la băieţii ăştia din Constanţa", spune Donţu, referindu-se la echipa Mazăre - Constantinescu.

Rememorând vremuri de odinioară, Gheorghe Donţu este de părere că, deşi nu-l suspectează de legături cu Geoană, Petre Stancă, fost preşedinte PSD Constanţa, ar fi un foarte bun candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că „mai bine ca el, nimeni nu cunoaşte judeţul acesta!" Aşadar... cine ştie se va reuni fostul PSD Constanţa în partidul lui Geoană?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii