Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tombolă cu premii şi masă tradiţională pentru 1.500 de năvodăreni, de 1 Decembrie

ro

02 Dec, 2010 00:00 1225 Marime text

navodari.jpgAutorităţile năvodărene au celebrat ieri într-un mod deosebit, comparativ cu alte administraţii locale, Ziua Naţională a României. Evenimentele dedicate acestei zile au avut loc la Troiţa din centrul oraşului, fiind urmate de o masă cu mâncare tradiţională, cu fasole şi ciolan şi vin fiert, pe care autorităţile le-au oferit în Parcul Central, dar şi de o tombolă cu totul specială.

Ceremonia de celebrare a uneia dintre cele mai importante zile din calendarul românilor, la care au participat aproximativ 1.000 de năvodăreni, a început cu un Te Deum oficiat de un sobor de preoţi din oraş, urmat de un discurs al directorului Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Constanţa, dr. Virgil Coman şi de un discurs al veteranilor. La final, şi primarul Nicolae Matei a transmis cele mai calde urări năvodărenilor săi, mulţumindu-le că i-au fost alături în cei doi ani şi jumătate de când se află în funcţia de primar. Au urmat depuneri de coroane de flori din partea autorităţilor locale, dar şi a prefectului Claudiu Palaz, iar la final un spectacol artistic cu dansuri populare oferit de copiii şcolilor generale din localitate. navodari_2.jpg

Ineditul acestei zile a fost tombola pe care primarul Nicolae Matei a iniţiat-o şi la care au putut participa toţi năvodărenii. Premiile au fost dintre cele mai inedite. Nu au constat în bani, ci în 20 de cofraje de ouă, 10 cocoşi de patru kilograme fiecare, iar marele premiu a fost un curcan de nu mai puţin de 25 de kg. Toate premiile au fost oferite de însuşi primarul Matei. Primarul le-a spus năvodărenilor săi că această iniţiativă nu va fi singulară. "Tombola a fost doar un accesoriu al Zilei Naţionale. Mi-aş fi dorit ca cel puţin toţi participanţii să plece cu o bucurie acasă, să reuşesc să-i bucur. Nu am putut! Acum. Dar, chiar şi aşa - 20 dintre participanţi au plecat cu câte un cofraj cu ouă, 10 cu câte un cocoş şi un alt participant, o femeie, cu marele premiu, un curcan. Era foarte fericită! Îmi aduc aminte că în urma alegerilor am făcut tombolă şi, din cotizaţia sponsorilor şi a consilierilor, am oferit o maşină. A câştigat-o o doamnă care avea şapte copii şi locuieşte în cartierul Peninsula. Aşa a vrut Dumnezeu!", a mai adăugat primarul Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii