Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii feroviari picheteaza Prefectura pe 20 martie

ro

10 Mar, 2010 15:10 934 Marime text

cfr_grevades.jpgNemulţumiţi de disponibilizările din CFR care au început de ieri, sindicaliştii feroviari din cele şapte federaţii încep de astăzi, o serie de acţiuni de protest în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Constanţa.

Potrivit celor declarate de preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, acţiunea de protest de la Constanţa se va desfăşura pe 20 martie, ori în jurul acestei date, aproximativ 100 de angajaţi sau viitori disponibilizaţi urmând a participa la acţiune. De pe lista prefecturilor care vor trebui să facă faţă revendicărilor sindicaliştilor fac parte Timişoara, Satu Mare, Cluj, Vrancea, Prahova, Galaţi dar şi altele.

Prin demersul pe care îl pun la cale, sindicaliştii solicită o renegociere a salariilor, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru societăţile feroviare, mărirea subvenţiei pentru sistemul feroviar la CNCFR şi CFR Călători şi în special pentru investiţii, precumşi elaborarea unui pachet de acte normative pentru eliminarea accizei la motorina utilizată detransportatorii feroviari.

De la Constanţa s-a primit deja numărul de concedieri care se vor face la CFR Marfă - 600, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se definitiveze şi listele cu disponibilizaţii de la CFR Infrastructură şi CFR Transport Călători. „O parte dintre angajaţii de la CFR Marfă Constanţa au primit deja deciziile de concediere", a mai adăugat Măntescu.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii intenţionează să dea afară în acest an, circa 10.000 de angajaţi din cadrul CFR. CFR Marfă a disponibilizat de ieri, 8 martie, aproximativ 4.800 de angajaţi, urmând ca în aprilie, să fie restructurate alte 1.000 de posturi de la CFR Călători, iar în luna mai - alte 2.500 de la CFR Infrastructură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii