Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seara araba de la Rex, atractia rusilor (galerie foto)

ro

28 Jun, 2010 03:19 1578 Marime text
cap_6.jpgChiar dacă nu era programată pentru această lună, seara cu specific arab organizată de conducerea hotelului Rex din Mamaia, la sfârşitul săptămânii, a devenit atracţia turiştilor veniţi pe litoral, dar şi a celor cazaţi în unitatea hotelieră

Peste 40 de turişti ruşi, dar şi numeroşi români cazaţi în hotelul din staţiunea Mamaia şi nu numai, au avut parte la sfârşitul zilei de vineri de o seară de neuitat.

Dansatoarele de muzică arabă, reptilele exotice, numerele de magie, dar şi mâncarea tradiţională, i-au încântat pe cei peste 70 de turişti prezenţi care au dansat pe muzica specifică până târziu după miezul nopţii.

Chiar dacă evenimentul, Monthly Food Festival, nu era programat să se desfăşoare şi în lunile de vârf ale acestui sezon estival, conducerea hotelului Rex din Mamaia a decis că ar fi de bun augur ca serile cu specific să aibă loc la sfârşitul fiecărei luni de acum înainte. „Luna viitoare vom organiza seară chinezească, iar în august, pe 6, pe cea indoneziană, aşa cum anunţasem încă de la precedentul eveniment", ne-a declarat managerul Abdur Rahim Khan.

hotel_rex_seara_araba_074.jpgDupă ce la primul eveniment de acest gen, seara indiană, chiar ministrul Elena Udrea a fost prezent, iar luna trecută primarul Radu Mazăre la seara grecească, la evenimentul de început de week-end organizatorii au avut parte de prezenţa unui grup de turişti ruşi care au fost curioşi să vadă cum arată un spectacol de pe meleaguri îndepărtate, dar şi misterioase, adus într-un mediu unde libertatea pare să fie la ea acasă.

Toţi cei prezenţi au fost încântaţi de minuţiozitatea cu care organizatorii au pregătit evenimentul: de la cântăreaţa de muzică arabă, de origine marocană, la spectacolul cu şerpi şi artropode (scorpioni şi păianjeni uriaşi) şi numerele de magie efectuate de unul dintre cei mai renumiţi dresori, marocan, de acest gen.

Pe lângă spectacolul de care au avut parte, oaspeţii s-au delectat cu mâncărurile picante ale arabilor, pregătite după reţete foarte bine păstrate în bucătăria tradiţională de peste hotare: de la salate la dulciuri tradiţionale, la preparate cu carne şi sosuri specifice, până la băuturi de toate soiurile.

Organizatorii s-au declarat mulţumiţi de felul cum a decurs evenimentul, fiind încrezători că serile tematice viitoare vor avea o şi mai mare amploare, cu atât mai mult cu cât urmează două luni de plin sezon estival.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii