Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase, vine Garda de Mediu şi dă amenzi!

ro

12 Oct, 2010 00:00 1889 Marime text
garda_de_mediu_vasile_petro_04.jpgÎncepând de astăzi, deşeurile primăriilor şi instituţiilor publice din Constanţa vor fi supuse controlului Gărzii de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu încep razia prin instituţiile publice din Constanţa, pentru a verifica dacă se respectă colectarea selectivă a deşeurilor, urmând să se aplice sancţiuni acolo unde este cazul. 

Pe 6 august a început să-şi producă efectele contravenţionale legea privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice. Fiecare instituţie publică trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu de depozitare a deşeurilor, unde se vor găsi containere de capacitate mare pentru colectarea selectivă şi va aşeza în fiecare birou trei coşuri distincte pentru colectarea diferitelor deşeuri. Mai mult decât atât, fiecare instituţie este obligată să ţină evidenţa cantităţilor de deşeuri colectate selectiv într-un registru de evidenţă, iar datele vor fi raportate lunar către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. În cazul în care reglementările nu sunt respectate, amenzile aplicate variază de la 500 la 10.000 de lei, iar comisarii Gărzii de Mediu sunt cei care se vor ocupa de efectuarea controalelor şi de aplicarea amenzilor. Până acum, nu a avut loc nicio „descindere“ a Gărzii, deoarece comisarul-şef Vasile Petro a fost pentru o lună în concediu de odihnă. „Astăzi formăm echipele de control şi mergem pe trei trasee, spre Hârşova, Cernavodă şi Mangalia. Toate primăriile şi instituţiile pe care le întâlnim în drum vor fi controlate. În prealabil, am trimis adrese către toată lumea pentru a nu găsi probleme prea mari în teren. Dar ştiu că vor spune unii că nu au primit nimic sau vor invoca alte scuze. De aceea, nu vom da amenzi din prima clipă, ci vom discuta cu şefii instituţiilor“, a precizat Vasile Petro. Aşadar, primăriile Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Crucea, Ghindăreşti, Hârşova, Murfatlar, Valu lui Traian, Castelu, Mircea Vodă, Saligny, Cernavodă, Agigea, Eforie, 23 August şi Mangalia sunt cele care vor fi controlate de inspectorii Gărzii de Mediu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii