Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Producatorii alungati din Piata Sud Mangalia au revenit la munca

ro

05 Jan, 2010 02:23 3042 Marime text

piata_sud1.jpgPolitica „porţilor deschise" adoptată de consilierii locali din Mangalia în ceea ce priveşte instituţia primăriei se pare că începe să dea roade. Pe lângă audienţele de la comisiile de specialitate, ce au loc în fiecare zi de joi a săptămânii, la care se pot înscrie cetăţenii oraşului pentru a le spune păsurile aleşilor locali de la toate partidele, consilierii locali primesc, în fiecare zi şi alte sesizări ale mangalioţilor.

Astfel, în cursul zilei de ieri, la primărie au venit cei circa 10 producători din Piaţa Sud, care au fost nevoiţi, în luna noiembrie a anului trecut, să îşi părăsească tarabele în favoarea unui... SRL. „Ni s-a spus că trebuie să părăsim incinta unde ne vindeam produsele de ani de zile, pentru că se face curăţenie generală. La finalul aşa zisei curăţenii, nu am mai fost primiţi în piaţă, pentru că spaţiul fusese închiriat unui angrosist, deşi este spaţiu public, destinat producătorilor din zona Mangaliei", a spus consilierilor locali una dintre producătoarele ce îşi comercializează marfa în Piaţa Sud. Comercianţii au rămas, de sărbători, cu marfa nevândută şi stricată, timp în care, în piaţa agroalimentară au fost vândute produse româneşti, dar mai ales de import, începând cu cartofi şi morcovi şi terminând cu măsline şi mălai.

Deplasat la faţa locului, consilierul local Paul Foleanu a avut o discuţie cu directorul ADPP Mangalia, care a fost de acord să lase din nou producătorii în piaţă. „În Piaţa Sud existau două societăţi care şi-au licitat locul de comercializare a produselor, pe lângă acestea, alţi circa zece producători locali având dreptul să îşi vândă marfa, în mod legal, în această incintă. Toţi aceştia au fost daţi afară în luna noiembrie, în plină campanie electorală, pentru a ceda locurile unui angrosist «agreat» de primărie. Noi considerăm ca firească, concurenţa dintre agenţii economici, care nu poate fi decât benefică pentru buzunarele cetăţenilor şi, tocmai de aceea, am restabilit legalitatea şi ordinea în Piaţa Sud, unde vor putea să îşi vândă marfa şi producătorii şi angrosiştii şi alte societăţi comerciale", afirmă Foleanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • samsaru 06 Jan, 2010 09:26 Toti "producatorii" cumpara marfa se la aangrosistul ala pe care il injura pentru ca vindea mai ieftin decat ei. Nu sunt un fan Tusac, dar e unul dintre lucrurile bune facute pentru Mangalia. Magazinul pentru pensionari de ce nu mai functioneaza?
  • gogu 05 Jan, 2010 11:50 cine era angrosistul ?