Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problemele legate de Recensământul Agricol în judeţ au fost depăşite Palaz "Dacă nu se încadrează în termen, recenzorii nu vor primi întreaga îndemnizaţie"

ro

21 Dec, 2010 00:00 949 Marime text

Prefectul judeţului, Claudiu Palaz, a vorbit ieri, în cadrul şedinţei cu primarii şi cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, despre întârzierea cu care se efectuează în teren colectarea datelor legate de recensământul agricol. Reprezentantul judeţului în teritoriu a precizat că în cazul în care recenzorii nu se vor încadra în termen cu preluarea datelor de pe teren, aceştia nu vor primi întreaga indemnizaţie: "Nu ai cum să pretinzi bani dacă nu-ţi dai silinţa. Nu este recensământul lui Palaz, este al întregii ţări".

În schimb, directorul Direcţiei de Statistică Constanţa, Enache Buşu, a precizat că la ultima raportare în ceea ce priveşte norma care s-a efectuat de recenzat în Constanţa, s-a finalizat 41,5% din totalul suprafeţei. "Cu recensământul agricol nu mai sunt probleme. Sper ca la ultima raportare, de miercuri, să avem peste 50% din date strânse".

În ceea ce priveşte recensământul populaţiei şi al locuinţelor, programat pentru la anul, Buşu a precizat că perioada de recenzare va fi de zece zile şi va fi nevoie să se angajeze 3.300 de persoane care să lucreze pentru strângerea datelor din tot judeţul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii