Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Poarta Albă începe amenajarea parcului spre satul Galeşu

ro

29 Nov, 2010 00:00 3131 Marime text

poarta_alba_primar_vasile_delicoti_01.jpgPrimăria Poarta Albă a semnat contractul de lucrări pentru amenajarea parcului spre satul Galeşu (Nazarcea). Această procedură de achiziţie s-a finalizat aşadar cu succes, după ce prima a fost anulată.

Contractul de lucrări de arhitectură peisagistică a parcurilor a fost semnat pe 23 noiembrie, firma căreia i-a fost atribuită lucrarea fiind Romconstruct Alliance SRL din Bucureşti. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 922.331,91 lei fără TVA, iar preţul de atribuire de 749.953,98 lei fără TVA. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la procedura de achiziţie au participat trei societăţi, oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic fiind considerată cea a societăţii din Bucureşti.

Aşa cum aflăm din caietul de sarcini, zona verde propusă spre înfiinţare, în suprafaţă de 12.620 mp, se află pe teritoriul comunei Poarta Albă, în zona de nord, într-un perimetru aflat în stare avansată de degradare. Spaţiul verde va conţine, pe lângă suprafeţe generoase de plantaţii arboricole şi floricole, funcţiuni de promenadă, cu alei amenajate, spaţiu pentru şah, băncuţe, loc de joacă, amenajări cu plante şi pietre, elemente decorative. Majoritatea suprafeţei parcului va avea spaţii plantate, cu vegetaţie înaltă, medie şi joasă, şi peluze cu gazon. Zona verde va fi iluminata pe timp de noapte cu stâlpi înalţi, felinare, precum şi cu reflectoare care să pună în valoare elementele decorative. Utilităţile vor fi asigurate prin branşare la reţelele existente, mai aflăm din proiectul tehnic. Potrivit primarului comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, constructorul va demara în perioada următoare lucrările la partea de infrastructură, urmând ca de anul viitor să înceapă şi amenajarea spaţiilor verzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii