Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parabola lui Nădrag despre întrunirea cu conducerea PDL

ro

08 Sep, 2010 02:51 1512 Marime text
primari_pdl__Tudor_Nadrag_003.jpgDeşi recunoaşte că este un privilegiat având o bună colaborare atât cu PDL, cât şi cu PSD, edilul din Hârşova nu crede că întrunirea de la Drobeta-Turnu Severin va rezolva din problemele cu care se confruntă primarii PDL

Primarii PDL ai oraşelor şi preşedinţii de consilii judeţene democrat-liberali se reunesc în acest sfârşit de săptămână la Drobeta-Turnu Severin pentru a se întâlni cu liderii partidului şi cu membri Guvernului.

Pe agenda discuţiilor ce vor avea loc pe parcursul a trei zile, în perioada 10-12 septembrie, se află stadiul procesului de descentralizare şi absorbţia fondurilor europene, dar şi strategia pentru alegerile locale din 2012. O reuniune similară, care-i va aduce faţă în faţă pe primarii PDL ai comunelor şi pe reprezentanţii Guvernului, cât şi pe liderii formaţiunii, va avea loc la Braşov, începând cu 8 octombrie. Judeţul Constanţa are trei primari PDL de oraşe: Tudor Nădrag - Hârşova, Dumitru Bocai - Ovidiu şi George Cojocaru - Murfatlar.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, va fi prezent la Drobeta-Turnu Severin începând de vineri. Edilul este însă sceptic cu privire la faptul că de această întâlnire ar depinde soarta proiectelor urbei pe care o conduce. „Această întâlnire face parte dintr-o serie de atâtea şi atâtea întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii partidului, cărora le-am prezentat proiectele noastre. Înainte se spunea despre primari că sunt proşti pentru că nu depun proiecte, eu am peste 30 de proiecte depuse, dintre care nu ştiu câte vor fi finanţate", a afirmat Tudor Nădrag.

„Ne cheamă din nou la măsurat"

Edilul din Hârşova a spus că o parabolă din înţelepciunea populară este foarte asemănătoare cu acest gen de întruniri ale PDL. „Era o bătrână care povestea: «Eram şase fete la părinţi, ajunsesem toate de horă şi tata era sărac. I-am spus tatei că nu mai putem merge la horă în opinci, că am fi vrut şi noi să fim în rând cu lumea şi să avem pantofi. Atunci tata ne-a înşirat pe toate şase pe pat ca să ne ia măsură cu aţa la tălpi, pentru a ne face pantofi la comandă. Asta până uitam noi. Când îi aduceam aminte, spunea că cizmarul a pierdut măsurile şi ne lua măsura iar». Aşa şi cu noi, ne cheamă acum din nou la măsurat", a precizat edilul. Primarul din Hârşova spune că totuşi se numără printre primarii privilegiaţi pentru că a avut o relaţie bună atât cu reprezentanţii partidului din care face parte, cât şi cu cei ai PSD. „Miniştrii PDL mi-au dat bani să renovez Casa de Cultură din Hârşova, iar Consiliul Judeţean mi-a reparat căminul cultural de la Vadu Oii", a adăugat edilul. Tudor Nădrag a precizat că le va prezenta membrilor Guvernului două dintre problemele mari cu care se confruntă oraşul.

Va cere anularea licenţei Enel

„Cea mai mare durere este faptul că de 30 de ani asupra străzilor din Hârşova nu s-a intervenit deloc", a spus primarul, adăugând că proiectul depus spre finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională de la Brăila, în valoare de şapte milioane de euro, este pe lista de rezervă. Primarul din Hârşova a afirmat că va insista ca proiectul să fie finanţat din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

O altă nemulţumire a edilului este legată de faptul că pentru racordarea blocurilor ANL construite şi a celor ce urmează să fie ridicate, autoritatea locală este obligată să investească aproape zece miliarde de lei vechi în reţeaua de alimentare şi în posturile de transformare necesare, întrucât furnizorul de electricitate nu are de gând să suporte cheltuiala. „Adică noi trebuie să cheltuim banii şi să predăm reţeaua Enel-ului să-şi vândă marfa", ne-a declarat Tudor Nădrag. Din acest motiv, primarul oraşului Hârşova a subliniat că are de gând să ceară Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei să anuleze licenţa de distribuţie a companiei Enel. „O să cer ANRE să le anuleze licenţa de distribuţie a energiei electrice. Am prieteni care lucrează la Enel şi care mi-au spus că italienii spun că proşti ca-n România nu au găsit pe nicăieri", a adăugat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mana 09 Sep, 2010 20:18 Nenea asta ar trebui mai intai sa se documenteze si dupa aia sa candideze pt vreo functie. apropo de enel,sa se certe cu statul pe care-l reprezinta. Pentru cei care nu stiau, aceasta e LEGEA SCORNITA DE STATUL ROMAN SI APLICATA DE TOTI OPERATORII DIN ROMANIA, NU NUMAI DE ENEL. E vorba de Legea 13/2007. legislative care se cuvin, sa schimbe conducerile autoritatilor de stat incompetente, iar dupa aceea sa vada cine si ce trebuie sa respecte...