Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici Fantasio nu mai e, nici Manolache nu mai e. Ce urmeaza?

ro

13 Mar, 2010 03:40 3091 Marime text

cap_3.jpgAurel Manolache
Data naşterii 5 martie 1931

O analiza numerologică

A murit, s-a dus, a părăsit această scenă din această viaţă. Oricum am spune, orice am face, oricât am scrie, nimic din ceea ce este sau a fost nu se mai schimbă. Membru al Uniunii Compozitorilor, dirijor, Aurel Manolache, la Galaţi şi Constanţa şi-a pus inima şi sufletul pe altarul frumosului, al spectacolelor de bună calitate. Sigur, tristeţea noastră a constănţenilor este cu atât mai mare cu cât unora ne va fi aproape imposibil să ajungem la Galaţi, unde compozitorul a trecut pragul către nefiinţă şi unde îl vor îngropa. Ar fi fost frumos ca, pentru o singură oră, să-l avem pe Aurel Manolache în sala fostului Teatru Fantasio. Merita. Şi noi meritam. Mai mult de atât, aveam şansa de a-i arăta că l-am iubit. Aşa cum a fost el şi aşa cum numerologia ni-l descrie...

Frumos, aiurit, uşor vulnerabil, diplomat.

Cu o cifră a destinului 2, din 2 şi 0, Aurel Manolache, a fost fantastic, fermecător, (l-am cunoscut pe acest monstru vrăjitor superb şi-mi este greu să vorbesc la trecut despre el), un extraordinar prieten. Dibaci, expresiv, bun actor, neliniştit, veşnic pe drumuri, bun vânzător de imagine, graţie cifrei de naştere 5, Aurel Manolache era singurul care ştia cu adevărat ce doreşte şi cât adevăr ascunde în vorbele sale. Îi plăcea să se joace. Cu tot, cu toţi, cu el, cu viaţa. Nu conta ce joacă: 9 pietre, pocker, nu te supăra frate! De cele mai multe ori pierdea... Cifrele dezvăluie însă, prin existenţa cifrei 5 din ziua de naştere şi lipsa cifrei 8 din numerograma zilei de naştere, că banii îi fugeau printre degete şi că nu era neapărat un bun finanţist. În numerograma zilei de naştere apare însă cifra 3, care îi aducea norocul atunci când îi era mai greu şi harul.

Hotărât şi plin de vervă, Manolache nu se oprea din drum odată pornit.

Nu conta că ninge, ori are inima bolnavă. În urmă cu doi ani, în 2008, s-ar fi putut stinge, vibraţia anului era 7. În 2009, parcă nu ar fi dorit să mai pornească la o nouă ediţie pentru Mamaia Copiilor. Cum viaţa lui era spectacolul, cum proiectele erau mai importante decât sănătatea sa, 2010 a început cu pregătirile pentru festivalul care aduce bucurie copiilor din toată ţara. Greul a început. Acest an, din punct de vedere numerologic, era pentru el, deosebit de greu, vibraţia era 9. Care înseamnă necaz, boală, rupturi, supărare, îndepărtare.

numerologie__-_aurel_manolache.jpgPerioada în care se afla avea tot o vibraţie suficient de periculoasă, 5.

Cum cifra 5 la egipteni era numită şi tărâmul morţilor, schimbarea, viaţa nouă pe care acest 5 o promite, poate deveni, în anumite condiţii, viaţa de dincolo. În acest an au fost, pare-se îndeplinite: vibraţia perioadei - 5, vibraţia anului personal - 9, vibraţia lunii personale - 3, vibraţia zilei personale - 3. Vibraţia zilei 3, aduce nu doar noroc, ci agitaţie, călătorii, mult risc, nervi, uneori discuţii aprinse. De cele mai multe ori, avem şansa de a preîntâmpina multe dintre necazurile ce urmează a se abate peste noi. Mi-e greu să spun acest lucru după ce am analizat numerograma marelui Aurel Manolache. El nu ar fi putut face nimic pentru el. De ce? Pentru că cifra obiectivelor sale era 6 - asumarea responsabilităţii, implicarea totală. El şi-a urmat calea, a făcut întocmai. A primit răsplata pentru acest demers: a fost cunoscut, adulat, urât, a creat controverse. În schimb nu s-a ascuns, nu s-a ferit de cele ce a făcut. A jucat, a dansat, a iubit cu patimă, a schimbat femei, s-a însurat din dragoste, deşi nu avea nevoie de căsnicie. Soţia lui a simţit asta cel mai bine. Aurel Manolache a avut darul de a arăta ceea ce trebuie şi ceea ce vroiau ceilalţi să vadă. A plecat de lângă noi, luând cu el secrete despre el. Nu suporta singurătatea. O ura.

Comportamentul său, era al unui filantrop, romantic, teatral, temperamental.

Cred că era capabil să-i spună iubitei „te iubesc!" fără reţineri, ţinând-o pe plajă, de mână. Cifra numelui complet, era 9. Cum cifra vocalelor era tot 9, aflăm că îşi dorea să fie tot mai bun. Iar ceilalţi îl percepeau ca fiind un om deosebit - cifra consoanelor 9. Cifra de tensiune - 7, ne arată că nu avea puterea să-şi analizeze comportamentul şi caracterul. Nu suporta să se certe sau să observe că este posibil să fi greşit. Nu s-ar fi putut ierta niciodată. Atunci, mai bine nu încerca să pătrundă în adâncurile sufletului său. Ce rost ar fi avut? Oricum nimeni nu a aflat niciodată ce ştia, ce dorea, cât din ceea ce spunea era adevărat. Nici nu conta. Este suficient să ştim că era talentat, că era implicat, că nu putea decât alături de prieteni, că, indiferent ce scriem noi acum despre el, el e printre noi, că habar nu avem ce este dincolo, dar că, îi putem spune oricând că îl iubim şi că l-am respectat, chiar dacă uneori, oameni fiind, l-am judecat. Nu ar fi meritat! El ne-a lăsat aici, o bucăţică din el. Dar noi? De cate ori puteam să îi arătăm că îl iubim şi nu am făcut-o.

Milena FARCAŞ
numeremilena@yahoo.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un constantean 13 Mar, 2010 15:37 Un mare manager.A infiintat Teatrul FANTASIO la Constanta si apoi Trupa de balet clasic si contemporan cu Oleg Danovschi.Ce reusite, cata inspiratia, ce mandrie pt. constanteni.Ce usor putem distruge ce au facut altii.