Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masa traditionala de Pasti pentru 300 de bolnavi de la Spitalul de Boli Infectioase (galerie foto)

ro

07 Apr, 2010 03:02 3840 Marime text
masa_de_paste.jpgDupă ce în Duminica Floriilor, administratorului societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda, cel care deţine cantina Spitalului de Boli Infecţioase, a inaugurat în incinta unităţii spitaliceşti o troiţă, în ziua de Paşti, acesta a oferit celor 300 de bolnavi o masă specială.

Societatea deţine pe lângă cantina din incinta spitalului, care asigură hrana pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase şi a celor din secţiile exterioare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi cantina de la Liceul Sanitar.

Pentru a nu simţi lipsa căldurii din familie dar şi a mesei tradiţionale de Paşti, conducerea societăţii a decis ca să îi trateze pe bolnavi ca şi cum ar fi acasă. Respectându-se regimurile stricte pe care fiecare bolnav trebuie să-l urmeze, bucătarii cantinei au pregătit pentru aceştia toate bucatele care există pe masa oricărui creştin într-o asemenea zi: pască, borş şi friptură de miel, drob, ouă roşii dar şi caş, ridichi, ceapă verde, fructe. După cum ne-a declarat directorul societăţii, Petre Preda, pe lângă sponsorizarea cu care societatea a venit, reprezentanţii Dobrogea Grup s-au oferit să le ofere bolnavilor cozonaci. Masa pregătită a fost ulterior sfinţită de preotul capelei din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase. „Am încercat să le aducem bucurie în suflet celor care într-o asemenea zi mare au fost nevoiţi să rămână în spital, nu de voie, ci de nevoie. Sperăm că le-am făcut ziua mai bună", a precizat administratorul. De altfel, ziua de Paşti nu este singura ocazie în care bolnavii spitalului şi cei din secţiile exterioare sunt trataţi în mod deosebit când vine vorba de hrană. La fiecare mare sărbătoare din calendarul creştinesc, conducerea societăţii s-a preocupat îndeaproape de mesele bolnavilor, oferind, pe lângă o hrană sănătoasă, mai multe sponsorizări constând în fructe ori prăjituri, neincluse în contractul stabilit cu autoritatea spitalicească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii