Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe azi în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

ro

26 May, 2024 17:00 624 Marime text

 
 
  • „În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv. (...) Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian“, potrivit DNA.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Antoaneta Ardeleanu, judecător în cadrul Tribunalului Constanța, este așteptată să se pronunțe luni, 27 mai 2024, în dosarul lui Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, județul Constanța, suspectat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța se va pronunța azi asupra probei cu expertiza.
 
Noul termen, pe fondul cauzei, a fost fixat pentru administrare probe, cu termen la 11 iunie 2024.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
„În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.
    
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.
    
Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
    
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, potrivit DNA.
 
În prezent, edilul din Cernavodă se află în atenția publică locală după ce, în urmă cu câteva seri, ar fi fost lovit de preotul Florian Bărbulescu, cel din urmă fiind cercetat sub control judiciar.   
 
Mai multe despre acest subiect:
 
Primarul orașului Cernavodă, agresat! Unul dintre suspecți, un preot! Persoanele, plasate sub control judiciar

Scene de violență în Cernavodă
Primarul, lovit de un preot și o femeie. Ce spune edilul Liviu Negoiță 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 
 
Achitare pentru Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, în dosarul DNA! Primul termen în apel, în septembrie 2024! (DOCUMENT)
  
 
Dosarul unui fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, amânat pentru finele lunii septembrie 2024
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii