Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mark, inlocuit de trei delfini din China

ro

03 Oct, 2009 03:08 1879 Marime text

mark.jpgTrei delfini din China vor fi aduşi până la sfârşitului anului la Complexul muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Din luna iulie, când vedeta Delfinariului, Mark, a murit, turiştii au ocolit instituţia, preferând alte puncte turistice.

Potrivit directorului Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Mînăstireanu, este vorba despre trei exemplare, cu vârste între 6 şi 8 ani. Delfinii au fost crescuţi în captivitate şi sunt dresaţi. La Constanţa vor fi ţinuţi într-un bazin mai mic decât cel în care au fost obişnuiţi până acum să înoate, iar salinitatea apei este diferită. Delfinii au costat 16 miliarde de lei vechi, sumă în care intră şi costurile deplasării unei echipe de dresori români şi medici veterinari în China şi a medicilor veterinari, care vor merge în China să aducă delfinii, şi se vor întoarce cu o echipă de acolo care va sta doua luni la Delfinariu. În perioada 23-28 septembrie, o delegaţie formată din Cristian Darie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicolae Papadopol, director ştiinţific al Complexului, Adrian Mihai Mînăstreanu şi Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu, a făcut o deplasare în China, cu ocazia ceremoniilor de sărbătorire a zece ani de la fondarea Aquariumului Beijing. Cu acest prilej s-a semnat şi un acord de colaborare pe o durată de cinci ani. Consulul Republicii Chineze la Constanţa, Wang Tieshan sprijină acest proiect şi va face demersurile necesare ca delfinii să fie aduşi la Delfinariul de la malul mării cât mai repede posibil.

Vedeta Delfinariului a murit la începutul lunii iulie ac, din cauza unei hemroagii pulmonare. În luna august, ar fi împlinit 23 de ani de când se afla la Constanţa. Chiar şi după atâţi ani de spectacole, Mark încă mai reuşea să umple sala de copii, dar şi adulţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii