Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia se pregateste pentru a noua editie a „Luminii de la malul marii"

ro

29 Mar, 2010 03:36 1420 Marime text

altar1.jpgEdilii Municipiului Mangalia finalizează în această perioadă pregătirile pentru noaptea Învierii Domnului, care şi anul acesta, va fi oficiată de un sobor de preoţi din localitate pe plaja din faţa Complexului „President". În urmă cu câteva zile, primarul urbei, Mihai Claudiu Tusac, afirma că îl va invita să ţină slujba de Înviere pe plajă şi pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. Printre alţi invitaţi ai primarului s-ar mai număra „colegii" de partid din ţară, în frunte cu Victor Ponta, dar şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

La ora actuală a fost adus pe plajă altarul unde va fi oficiată slujba de Înviere, împreună cu panourile şi instalaţiile electrice, acestea urmând să fie instalate în următoarele zile.

Slujba de Înviere de pe plaja Mangalia va începe în jurul orei 23.50, şi va ţine până la 00.30. Credincioşii vor putea vedea slujba şi de la distanţă, aceasta fiind transmisă pe un panou imens montat în mijlocul plajei. Localnici şi turişti, vor primi pască şi lumânări, ca în fiecare an cu această ocazie, iar după terminarea evenimentului de pe plajă, vor porni către bisericile din oraş, unde fiecare preot paroh va oficia slujba de Înviere.

„Lumină de la malul mării" a ajuns anul acesta, la cea de-a noua ediţie, fiind unul dintre cele mai controversate, dar şi mai populare evenimente din sudul litoralului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii