Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacul Siutghiol va fi administrat de Primariile Constanta, Navodari si Ovidiu

ro

25 Mar, 2010 02:43 12312 Marime text
cap_2.jpgPotrivit actului normativ publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.183/23.III.2010, importante suprafeţe de teren şi luciu de apă aferent lacului Siutghiol au trecut în administrarea autorităţilor publice locale din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române".

Autorităţile locale constănţene, năvodărene şi ovidiene sunt de ieri, de când a intrat în vigoare legea privind darea în administrare a unor bunuri aflate în domeniul public al statului, mai bogate, în total cu 1.778,39 de hectare.

Legea apare în Monitorul oficial al României la aproape doi ani după ce, cele trei autorităţi locale - municipiul Constanţa, oraşul Năvodari şi oraşul Ovidiu - au cerut, printr-o acţiune conjugată, delimitarea suprafeţei de apă a lacului Siutghiol care revin fiecărei localităţi.

lacul_siutghiol_01.jpgPotrivit celor declarate de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, cele trei administraţii au cerut ca suprafeţele de teren şi apă să fie în proprietatea lor pentru o mai bună administrare. Astfel, potrivit art. 1 din lege, s-a aprobat darea în administrarea Consiliului Local şi al Municipiului Constanţa a unei suprafeţe de 1.077,22 de hectare din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, din partea de est, sud-est. Oraşului Năvodari i-a revenit 207,42 de hectare din partea de nord, nord-est şi nord-vest, în vreme ce oraşului Ovidiu se va mări cu 493,75 de hectare, situate în partea de sud, sud-vest şi vest.

De asemenea, în cuprinsul aceleiaşi părţi din Monitorul Oficial a fost publicat şi Decretul pentru promulgarea legii privind darea în administrarea autorităţilor locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului, act semnat de Preşedintele României, Traian Băsescu în 17 martie a.c.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andrei 08 Mar, 2011 00:21 asi dori si eu sa stiu daca o data cu aceasta lege se anuleaza si aceea taxa incredibila de 100 ron pentru pescuit pe lac ...va multumesc astept un raspuns cat mai concret daca ma poate cineva ajuta,,,