Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KasMunayGaz sustine ca va plati datoriile Petromidia

ro

07 Jul, 2009 21:08 951 Marime text
Compania KazMunayGaz negociază cu o alianţă de bănci internaţionale pentru a putea plăti datoriile rafinăriei Petromidia, a declarat preşedintele KazMunayGaz, Kayrgeldy Kabyldin, la aniversarea a 30 de ani de la pornirea primei instalaţii la Petromidia. „Va trebui să plătim datoriile Petromidia. Lucrăm la activitatea de restructurare a acestora. Ducem negocieri cu o alianţă de bănci internaţionale. KMG are astfel posibilitatea de a plăti aceste datorii", a declarat preşedintele KMG.
Acesta a precizat însă că vor fi diminuate costurile de producţie şi cele ale diviziilor Rompetrol care nu corespund profilului companiei kazahe.
"Vom diminua costurile de producţie şi afacerile care nu se leagă de profilul nostru concret, precum şi cheltuielile pe aceste segmente', a spus oficialul kazah.
Totodată, preşedintele HMG a precizat că, pe termen, scurt nu intenţionează să vândă din participaţia pe care o deţine la Rompetrol, dar, dacă va primi propuneri interesante, poate lua în calcul şi această variantă. „Nu avem planuri de vânzare a acţiunilor Rompetrol. Nu dorim să cumpărăm şi să vindem imediat, însă, dacă primim propuneri interesante, pentru participarea la investiţii, sau pentru împărţirea riscurilor, am putea vinde o parte din grup. Pe termen scurt nu avem astfel de propuneri", a mai spus Kabyldin.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii