Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfiinţarea satului Culmea, discutată la Senat în ianuarie

ro

24 Dec, 2010 00:00 1785 Marime text
Culmea_-_Constantin_Chirila_02.jpgDeputatul PDL Constantin Chirilă este iniţiatorul proiectului legislativ pentru înfiinţarea satului Culmea prin reorganizarea oraşului Ovidiu.

Arătam într-o ediţie anterioară că între DN 2A şi drumul spre Medgidia există un drum judeţean pe care sunt situate grupurile sociale Nazarcea şi Culmea. În 1989, pentru a transforma comuna Ovidiu în oraş, Ceauşescu a "rupt" grupul social de Nazarcea, care se afla pe raza administrativ-teritorială a comunei Poarta Albă, şi l-a transferat în administrarea oraşului Ovidiu. Deşi pe hartă cele doua aşezări despre care vorbim nu există, acolo locuiesc aproximativ 1.300 de persoane, care au o familie, muncesc şi îşi cresc copiii. Toţi cei care au contribuit la construirea acestor aşezări îşi doresc să scape de titulatura de "grup social", pentru ca autorităţile să poată face ceva pentru ei. Iniţiativa a fost susţinută de la bun început şi de primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, acesta fiind de fapt un obiectiv mai vechi al edilului. Reamintim că pe data de 21 iunie 2009 a avut loc un referendum local în urma căruia, din cei 511 de participanţi la vot, 490 au răspuns favorabil înfiinţării satului Culmea.
Precizăm că deputatul Constantin Chirilă a înregistrat această iniţiativă la Parlament la începutul anului 2010. Proiectul de lege, susţinut şi de senatorul PDL Mircea Banias, a fost adoptat de Camera Deputaţilor pe 23 martie, fiind apoi înaintat la Senat. Deputatul PDL Constantin Chirilă ne-a declarat că iniţiativa legislativă trebuia să intre în dezbatere la Senat, însă ordinea de zi a tot fost devansată din cauza moţiunii de cenzură şi a altor evenimente. "Se află pe ordinea de zi la Senat, trebuie să se discute, dar calendarul a fost destul de încărcat. Eu zic că în ianuarie vom şti clar care va fi rezultatul. Este o chestiune de zile", a precizat democrat-liberalul Constantin Chirilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii