Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradaţii de merit pentru profesorii constănţeni Când se depun dosarele pentru acordarea acestora

ro

22 Jan, 2013 22:53 2763 Marime text
gradatie_merit_invatator.jpgA fost aprobată şi publicată noua Metodologie şi criteriile privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2012-2013. La data intrării în vigoare a noului ordin (O MECTS 6211/2012) se abrogă Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.486/2011 pentru aprobarea Metodologiei şi a criteriilor privind acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 741 din 21 octombrie 2011. Gradaţiile de merit se acordă la 16% dintre cadrele didactice din judeţ, iar beneficiarii gradaţiei vor primi 25% în plus la salariu pentru o perioadă de 5 ani.

Potrivit noii Metodologii, la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic de predare şi de conducere din învăţământul preuniversitar, personalul didactic de predare de la centrele judeţene/al municipiului Bucureşti de resurse li asistenţă educaţională, centrele şcolare pentru educaţie incluzivă, centrele logopedice interşcolare şi cabinetele logopedice, centrele şi cabinetele de asistenţă psihopedagogică, precum şi personalul didactic de predare şi de conducere de la cluburile sportive şcolare, palatele şi cluburile copiilor, precum şi cel de la Palatul Naţional al Copiilor angajat. Activitatea candidaţilor înscrişi pentru acordarea gradaţiei de merit va fi evaluată de inspectoratele şcolare. Graficul desfăşurării concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit - sesiunea 2013 cuprinde următoarele etape:

detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară la nivelul inspectoratului şcolar (1-15 martie), depunerea dosarelor (15 martie - 11 aprilie), analiza acestora de către inspectorul de specialitate (11-19 aprilie), verificarea dosarelor de către comisia de coordonare a concursului (25 aprilie - 3 mai), verificarea dosarelor de către reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ (25 aprilie - 3 mai). Între 8 şi 11 mai, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean va aproba lista cu punctajele acordate, care va fi afişată la avizier pe 13 mai. Contestaţiile pot fi depuse în perioada 15-17 mai, acestea fiind soluţionate între 20-22 mai. Rezultatele finale ale concursului vor fi validate pe 26 mai. În perioada 30-31 mai ISJ Constanţa va înainta către Ministerul Educaţiei tabelul nominal cu personalul didactic de predare şi cel de conducere nominalizat pentru acordarea gradaţiei de merit. Practic, există 4 criterii după care sunt evaluate dosarele cadrelor didactice: activitatea depusă de profesor la clasă și activităţile extra-curriculare organizate cu elevii, rezultatele deosebite obţinute de elevi la concursuri şi olimpiade, implicarea dascălului într-o activitate publicistică, implicarea candidatului în proiectele majore desfăşurate cu elevii şi contribuţia la creşterea prestigiului unităţii de învăţământ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii