Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa modelul Constanta Primarul Matei aduce in oras o aeronava dezafectata pe post de decor

ro

24 Jun, 2010 03:34 1378 Marime text
navodari_-_nicolae_matei_04.jpgDupă modelul oraşului vecin, Constanţa, care are la fiecare intrare în municipiu câte un vapor dezafectat, şi primarul din Năvodari, Nicolae Matei, vrea să-şi înfrumuseţeze oraşul, dar cu o aeronavă dezafectată pe care să o preia din proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Aleşii locali şi-au dat ieri acordul în acest sens.

După o perioadă lungă de timp, consilierii locali năvodăreni par să fi decis să reia colaborarea şi să lucreze în interesul celor care i-au ales. Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local toate cele 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi, dar şi cele şase suplimentare au fost votate cu unanimitate de voturi. Din cei 19 consilieri locali, doar unul a fost absent.

De pe lista celor mai importante proiecte votate ieri de aleşii năvodăreni face parte proiectul care vizează acordarea de înlesniri la plata impozitului pentru clădiri pentru persoanele fizice dar şi cel privind transferul fără plată din proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale a unei aeronave pe care municipalitatea năvodăreană să o poată folosi în scop decorativ.

Prin intermediul primului proiect primarul Nicolae Matei intenţionează să-i motiveze pe proprietarii blocurilor din localitate să ia măsuri de îmbunătăţire a confortului termic al locuinţelor prin executarea lucrărilor de reparaţii, în special în spatiile comune dar şi pentru a-şi crea condiţii proprii de încălzire dispunând de sisteme de încălzit independente. Prin cel de-al doilea proiect şi cu votul în unanimitate a consilierilor locali primarul Matei va întreprinde toate măsurile necesare în vederea punerii în aplicare a transferului fără plată din proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în proprietatea publică a oraşului a aeronavei care va fi folosită în scop decorativ. Aceasta ar urma să fie dezafectată de dotările specific militare şi va fi aşezată îtr-una din zonele oraşului care urmează a se stabili ulterior.

Pe lângă aprobarea acordului de colaborare culturală şi turistică dintre Năvodari şi raionul Cantemir din Republica Mpldova, aleşii locali au mai supus dezbaterii şi aprobat darea în folosinţă, în baza legii 15/2003 a 59 de loturi în vederea construirii de locuinţe pentru tineri pe străzile Daliei, Viilor, Gării, Stadionului, Teilor şi în Peninsulă.

Pe lângă proiectele de interes local, au mai fost votate şi acordarea unor stimulente financiare unor sportivi de la CS Năvodari - secţia Box, medaliaţi la campionatele Naţionale 2010. Ionuţ Baluţă, campion naţional medaliat cu aur la categoria 75 de kg va primi un stimulent de 3.000 de lei, Ionuţ Vizitiu - ambii locul III şi medalie de bronz la 60 kg câte 1.500 lei. De asemenea, şi antrenorul acestora Abladin Ferodin va primi 3.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii