Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CRPDRP 2 Sud Est, repetent la fondurile europene sub conducerea lui Ionita

ro

25 Jun, 2009 02:18 3830 Marime text
sapard_sediu_02.jpgPe ministrul PSD al Agriculturii nu pare să-l deranjeze faptul că Regiunea 2 Sud Est nu a prea reuşit să acceseze fonduri # Mai grav este că trece „neobservată" încă o sesiune de finanţare, sub conducerea directorului liberal 

Instituţiile publice de pe plan local şi-au completat echipa, după schimbarea puterii, cu şefi noi. Una dintre structurile în care nu s-a operat deocamdată nicio schimbare este Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud Est, adică fostul Birou SAPARD.

În aceste condiţii, singura concluzie ar putea fi că şeful CRPDRP, liberalul Gabriel Ioniţă, este pe placul ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu.

Cu toate acestea, surse din cadrul instituţiei conduse de Ioniţă ne-au declarat sub umbrela anonimatului că CRPDRP a avut parte, sub conducerea liberalului, de un management defectuos, care a „asigurat" vizibilitate zero instituţiei. Sub conducerea lui Ioniţă nu s-au prea organizat conferinţe de presă şi nici nu a acordat interviuri.

Cu mâinile în sân

De asemenea, potrivit aceloraşi surse, se vorbeşte de accesarea într-un procent foarte slab a fondurilor acordate pe Măsura 322, ce vizează proiecte ale comunităţilor locale cum ar fi alimentare cu apă, drumuri sau canalizare. Aceleaşi surse susţin că pentru sesiunea noiembrie - decembrie au fost finanţate pe toată regiunea cu şase judeţe, numai şase proiecte şi anume, pentru Cerţeşti, Corni, Fârţăneşti, Băleni (judeţul Galaţi), Beidaud (Tulcea) şi Cuza Vodă (Constanţa).

Pe 15 iunie s-a deschis o nouă sesiune pentru Măsura 322, ce se va încheia la 31 iulie, însă, se pare că nu există interes din partea conducerii CRPDRP privind informarea referitoare la atragerea de fonduri pentru Constanţa.

O altă nemulţumire a personalului centrului este legată de condiţiile de muncă din sediul CRPDRP 2 SE, care, susţin oamenii, sunt inadecvate unei activităţi performante, însă tot din cauza lipsei de interes a lui Gabriel Ioniţă. În acest sens a fost elaborată şi o petiţie de către angajaţii centrului, pe 2 aprilie 2009, unde personalul îşi manifestă nemulţumirea pentru lipsa de spaţiu în care îşi desfăşoară activitatea. Mai exact, în 42 de metri pătraţi îşi desfăşoară activitatea, în medie, 19 persoane.

sapard_gabriel_ionita_.jpgIoniţă, campion doar la concedii

Se pare că şeful CRPDRP nu are o comunicare prea bună cu angajaţii din subordine, care spun că nu au cu cine să lucreze la vârf, deoarece se lucrează în salturi, directorul centrului fiind mai tot timpul în concedii de odihnă sau medicale, spun ei. Cu toate că în activitatea CRPDRP sub conducerea liberalului Ioniţă nu se poate vorbi de performanţă, ministrul PSD al Agriculturii, Ilie Sârbu, nu a catadicsit să ia vreo măsură până în prezent, deşi sesiunile trec, iar comunităţile locale nu reuşesc să acceseze banii europeni. Se spune că Ioniţă nu a mişcat un deget pentru a sprijini consiliile locale în accesarea fondurilor europene, deşi consilierea beneficiarilor intra în atribuţiile sale de serviciu. Am încercat să îi luăm un punct de vedere lui Ioniţă, care nu ne-a răspuns, deşi i-am trimis şi un mesaj prin care ne-am exprimat intenţia de a clarifica toate problemele din material.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii