Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costinesti, record de turisti in sudul litoralului

ro

29 Jun, 2009 00:54 1257 Marime text

De miercuri se intră „oficial" în vârf de sezon

Sfârşitul de săptămână a readus zâmbetul pe buzele hotelierilor din sudul litoralului. Miile de turişti sosiţi la malul mării începe să le redea acestora speranţa că nu vor ieşi cu totul în pierdere în ceea ce priveşte profitul.

Cei circa 30.000 de turişti aflaţi în zonă s-au concentrat însă, şi de data aceasta, în staţiunile favorite: Costineşti, Saturn şi Jupiter. Costineşti-ul a devenit, în week-end, cea mai aglomerată staţiune din partea sudică a litoralului. În timpul celor două zile a fost imposibil să găseşti un loc de parcare, iar edilii de aici spun că gradul de ocupare al locurilor de cazare a atins recordul pentru acest sezon, fiind undeva spre 95%. În acest week-end a fost aglomeraţie în faţa hotelurilor, vilelor şi caselor care oferă cazare. Încă de la intrarea în staţiune vezi găseşti localnicii care îţi flutură cheile apartamentelor sau camerelor de închiriat. Preţul acestora este pentru toate buzunarele, iar „oferta zilei" merge de la 50 de lei pentru două persoane, la 120 de lei apartamentul în care turistul se poate înghesui cu familie şi chiar şi prieteni.

Plaja din Costineşti a fost arhiplină, atât pe nisip cât şi în apă. Nu vor ieşi în pierdere anul acesta, cu siguranţă, nici patronii teraselor din staţiune. Turiştii au stat minute în şir, la coadă, pentru o bere sau la terasele în regim de autoservire. Către sud, la Venus, plaja a fost, ca de obicei,  plină, însă, cum le stă „bine" românilor, după ce DADL-ul a strâns algele, le-a şi făcut uitate pe malul apei aproape tot week-end-ul, oferind turiştilor un „parfum" deloc îmbietor. Între Saturn şi Venus, cea mai întinsă plajă din sudul litoralului, s-a repetat povestea ultimilor ani. Cum locuri de parcare nu găseşti deloc, maşinile au fost abandonate fie lângă lac (deşi zona este arie protejată), fie pe aleile care duc la plajă sau direct pe nisip.

Valul de turişti va creşte, spun hotelierii din experienţa anilor trecuţi, de la 1 iulie. Tot cu această dată, cei mai mulţi dintre patronii unităţilor de cazare vor majora preţurile cu circa 15-20%, întrucât se intră, oficial, în „vârful de sezon". Prin urmare, de miercuri şi până la jumătatea lunii (când preţurile vor atinge cota maximă din acest sezon), vă puteţi caza minim şapte nopţi la Hotel „Banat", unitate hotelieră de două stele, din Olimp, cu 120 de lei de persoană pe noapte; la trei stele, la Hotel „Rio" din Jupiter, cu 198 de lei/camera/zi; la Hotel „Dana" de patru stele, din staţiunea Venus cu 233 lei/camera/zi; la Hotel „Saturn", de cinci stele, în regim "all inclusive", cu 250 lei/camera/zi. Scumpirile cele mai consistente vor avea loc de pe 15 iulie şi până către finalul lunii august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii