Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru „Vom strânge 70.000 de semnături pentru demiterea lui Mazăre"

ro

01 Sep, 2011 00:00 3275 Marime text

cap_5.jpg„Vom păstra confidenţialitatea datelor. Oamenilor le este frică de repercusiuni"

Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru a lansat o campanie împotriva primarului Radu Mazăre prin care îi cere acestuia demisia pentru că nu a gestionat, conform democrat-liberalilor - în mod corespunzător problema Cazionului din Constanţa şi alte câteva probleme de interes edilitar. Campania a fost dublată şi de tipărirea de fly-ere pe care probabil deja foarte mulţi constănţeni le-au primit deja în cutiile poştale. „Scopul fly-erelor este mediatizarea paginii de internet www.mazaredemis.ro, unde locuitorii municipiului pot vota dacă doresc sau nu demisia primarului. Până în acest moment, au votat deja peste 200 de persoane, un procent de 60% fiind pentru plecarea lui Radu Mazăre de la primărie.

CHiru_-_Gigi_Chiru_2.jpg

Cum termenul dat de PDL şi Gigi Chiru primarului pentru a părăsi de bună voie scaunul a expirat deja, iar acesta a declarat nonşalant că „nu-l interesează subiectul", Chiru a precizat că nu va renunţa şi-şi va continua proiectul. Următorul pas este strângerea de semnături pentru demiterea primarului, acţiune care ar trebui să se concretizeze cu un referendum validat de reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Ne propunem să strângem 70.000 de semnături, însă dacă vom reuşi chiar şi 50.000, asta înseamnă că vom câştiga Primăria Constanţa", a precizat liderul PDL, Christian Gigi Chiru.

Prin acest demers, PDL îşi propune să răstoarne „carul mare" din moment ce, în 2008, la alegeri, întreaga organizaţie judeţeană a reuşit să convingă doar 75.602 persoane să voteze acest partid, vot care s-a transpus în câştigarea a 14 primării din cele 71 la nivelul judeţului.

„Vom păstra confidenţialitatea datelor. Oamenilor le este frică de repercusiuni"

Ştiut fiind faptul că nu în puţine cazuri opozanţii administraţiei Mazăre au avut de suferit în urma împotrivirii lor sau a unor declaraţii publice, democrat-liberalii susţin că şi-au luat toate măsurile de precauţie pentru a evita ca semnatarii moţiunii pentru demiterea primarului să aibă de suferit. „Vom asigura confidenţialitatea datelor tuturor celor care vor să semneze împotriva primarului. Toate documentele se vor centraliza şi ele vor ajunge pentru validare la Prefectura judeţului", a precizat preşedintele PDL, care a mai spus că prima semnătură îi va aparţine tocmai pentru a da semnalul că 2012 poate să aducă schimbarea pentru locuitorii Constanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Burebista Rex Dacorum 01 Sep, 2011 22:55 Spre portocalizarea cat mai rapida a tuturor localitatilor tarii! Parca am mai auzit la unul ceva asemanator...doar ca ala vroia colectivizare parca. Si la final l-au impuscat la Tirgoviste.
  • roxana 01 Sep, 2011 11:30 felicitari!unde mergem sa semnam ca nu mai am rabdare!!!
  • Bravo mai Chirule 01 Sep, 2011 00:39 Chiru chiar se lupta cu Mazare si sunt destui constanteni care-l sustin