Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar daca nu a emis autorizatia de constructie a depozitului de deseuri Primarul Matei a obtinut suspendarea amenzii pentru neaplicarea deciziei instantei

ro

25 Jun, 2010 03:06 1535 Marime text
cap_2.jpgLa câteva săptămâni de la atacarea în contencios-administrativ de către prefectul Claudiu Palaz a certificatului de urbanism al celor de la Ecological Center, Curtea de Apel Constanţa a suspendat amenda pe care primarul oraşului Năvodari a luat-o pentru că nu a pus în aplicare hotărârea judecătorească prin care era obligat să emită autorizaţia de construcţie a depozitului de deşeuri

Primarul Nicolae Matei a refuzat categoric, în nenumărate rânduri, să elibereze autorizaţia de construcţie, pe motiv că depozitul care se vrea construit la Năvodari va deveni groapa de deşeuri periculoase a Europei.

Nicolae Matei ne-a precizat însă că această decizie a Curţii de Apel este temporară până când Instanţa de contencios-administrativ se va pronunţa în cazul dosarului referitor la certificatul de urbanism al celor de la Ecological Center. „Această suspendare temporară poate fi apreciată drept un început al victoriei în cazul ridicării depozitului de deşeuri. Va fi victorie până la capăt dacă procesul se va strămuta şi se va judeca oriunde decât la Constanţa. Cum se face că toate procesele celor de la Ecological Center ajung numai la judecătorul Pulbere?! Ar trebui să-mi dea şi mie softul de distribuire a proceselor", a declarat râzând primarul Năvodariului.

nicolae_matei_25.jpgÎn dosarul nr. 843/36/2010, înregistrat în 18 iunie la Instanţa de contencios-administrativ, judecătorii Curţii de Apel s-au pronunţat în favoarea reclamantului Nicolae Matei, primar al Năvodariului, admiţându-i cererea de suspendare provizorie a executării sentinţei civile 32/ 11.05.2010 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 2439/118/2010. Suspendarea se menţine până la soluţionarea cererii având ca obiect cerere suspendare executare, cu termen de judecată la 29 iulie a.c.

De altfel, subiectul referitor la scandalul construirii centrului de deşeuri de la Năvodari a fost subiect de prima pagină încă din primăvara acestui an, când primarul s-a văzut nevoit să elibereze o autorizaţie de construcţie a unui depozit de deşeuri care ar fi pus în pericol viaţa locuitorilor din zonă. Au urmat nenumărate proteste ale năvodărenilor, dar şi un referendum pe care autorităţile locale l-au văzut ca singura modalitate de a reuşi împiedicarea ridicării depozitului. Pe 23 mai, 98% dintre locuitorii prezenţi la vot au spus un „nu" hotărât ridicării acestui centru, însă parcurgerea acestei etape nu a fost una suficientă astfel încât să se întrerupă demersurile de construire a centrului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii