Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat de lung e drumul pana la finalizarea variantei de ocolire a Constantei

ro

17 Mar, 2010 03:56 1885 Marime text
des_drumct.jpgLa cinci luni după ce senatorii şi-au dat acordul pentru trecerea terenului de 141.993 metri pătraţi de la Institutul de Ovine - Caprine, Palas, în administrarea Ministerului Transporturilor, proiectul ajunge pe masa de lucru a comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor, urmând ca în maxim trei săptămâni să fie supus votului camerei decizionale, Camera Deputaţilor

După ce la începutul lunii noiembrie, senatorii au votat în unanimitate proiectul de lege prin care se cedează în administrarea Ministerului Transporturilor un teren de 141.993 de metri pătraţi, de la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, astăzi, membrii comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor dezbat proiectul.

harta.jpgDacă se va primi aviz pozitiv, raportul va pleca spre dezbatere în Camera Deputaţilor, urmând ca în două - trei săptămâni să fie întocmită şi o Hotărâre de Guvern pentru finalizarea procesului. Deputatul Constantin Chirilă, în calitate de raportor al proiectului ne-a precizat că va cere membrilor comisiei să dea aviz favorabil proiectului cu atât mai mult că acesta este unul de mare folos pentru comunitatea locală şi nu numai. „Astăzi la comisie vom discuta, după care va intra la următoarea şedinţă de Guvern pe ordinea de zi. Probabil, dacă toate lucrurile vor merge bine, în două - trei săptămâni se va finaliza procedura urmând ca să poată fi pusă în aplicare". Cât despre stadiul actual al lucrărilor la centura Constanţei, directorul Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, Radu Răducu, a precizat că acestea au avansat, însă nu au intrat pe terenul ce urmează a fi predat Ministerului Transporturilor în urma emiterii Hotărârii de Guvern. La discuţiile din cadrul comisiei sunt aşteptaţi şi oficiali din cadrul Ministerului Agriculturii dar şi din Ministerul Transporturilor şi ASAS.

De altfel, procedura de începere a exproprierilor din zonă s-a derulat relativ repede având în vedere că abia în urmă cu un an a fost întocmită lista celor 395 de persoane fizice şi juridice care trebuie să cedeze statului 1.878.533 de metri pătraţi din Ovidiu, Constanţa, Cumpăna, Agigea. Valoarea totală a despăgubirilor ajunge la 128.557.000 lei, bani alocaţi de la bugetul de stat.

Ministerul Transporturilor a cerut Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas - din cele 572 de hectare deţinute, o suprafaţă de 141.993 metri pătraţi, aflată în extravilan, pentru completarea traseului pentru finalizarea proiectului privind varianta de ocolire a municipiului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii