Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou de Moş Nicolae Prefectul Palaz i-a dat nume Grupului Şcolar din Deleni (video + galerie foto)

ro

07 Dec, 2010 00:00 1339 Marime text
deleni.jpgIeri, într-un cadru deosebit, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, împreună cu primarul Marian Dan, au "botezat" Grupul Şcolar din Deleni. Instituţia va purta numele unui erou, primul învăţător la şcoala din Pietreni, pe vremea aceea Cocargea, un militar care şi-a dat viaţa pentru apărarea patriei în Primul Război Mondial, Nicolae Istratoiu.

Povestea numele pe care îl va purta această şcoală a început în urmă cu un an, când prefectul Claudiu Palaz şi-a propus să vină în întâmpinarea dorinţei colectivului de cadre didactice şi de elevi al Grupului Şcolar din Comuna Deleni de a găsi o denumire pentru această unitate de învăţământ.De ziua Sfântului Nicolae, şcoala care va sta de acum sub protecţia acestuia, a fost botezată oficial în prezenţa unui public numeros şi entuziast, format atât din oficialităţi locale, cât şi din copiii Grupului Şcolar. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă de sfinţire a instituţiei de învăţământ, urmată de câteva cuvinte din partea autorităţilor locale, dar şi din partea prefectului Claudiu Palaz. A urmat prezentarea unui film despre povestea lui Nicolae Istrăţoiu.

Primarul Marian Dan a dezvelit împreună cu reprezentantul Guvernului în teritoriu şi o plachetă pe care se va citi, atâta timp cât va exista această şcoală, cine au fost binefăcătorii atribuirii numelui eroului din Primul Război Mondial.Evenimentul care s-a bucurat de prezenţa a zeci de copii şi părinţi s-a încheiat cu un spectacol de iarnă pregătit de cei mai mici şcolari, dar şi de un concurs de gătit dulciuri, pregătite de elevii mai mari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii