Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevedere a Presedintelui Senatului Romanieicu Presedintele Parlamentului Republicii Croate

ro

04 Nov, 2013 17:59 934 Marime text
Președintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, a avut luni, 4 noiembrie 2013, o întrevedere cu domnul Josip Leko, președintele Parlamentului Republicii Croate.
Cei doi înalți demnitari au reafirmat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale, precum şi importanţa diplomaţiei parlamentare, subliniindu-se rolul Parlamentului în adoptarea unor decizii istorice pentru promovarea principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.
Preşedintele Senatului României a menţionat faptul că vizita la Bucureşti a oaspetelui croat, precum şi dialogul strâns la nivel politic din ultima perioadă dintre cele două ţări, reprezintă un pas deosebit de important în vederea consolidării unui parteneriat româno-croat, durabil şi eficient, în cadrul Uniunii Europene.
A fost salutată viziunea comună a celor două ţări privind politica de vecinătate din cadrul Uniunii Europene şi necesitatea aplicării, în continuare, a principiului uşilor deschise, faţă de ţările din Europa de Est şi din Balcanii de Vest, ca o garanţie a stabilităţii, a securităţii şi a prosperităţii regiunii.
Preşedintele Crin Antonescu a reafirmat importanţa Summit-ului de la Vilnius, în vederea oferirii unei perspective europene clare statelor membre ale Parteneriatului estic.
„Uniunea Europeană are nevoie de energii noi şi de încredere sporită. Atât România cât şi Croaţia, pentru care proiectul european înseamnă în primul rând viitor, şi nu trecut, au dorit să facă parte din familia europeană şi au făcut eforturi deosebite în acest sens, astfel că ele pot veni cu un plus de încredere şi energie”, a subliniat Crin Antonescu
Preşedintele Parlamentului Croat a menţionat rolul important pe care comunitatea croată din România, respectiv comunitatea românească din Croaţia îl au pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, apreciind totodată modul în care autorităţile române cooperează cu reprezentanţii minorităţilor naţionale, ai minorităţii croate în special. Un exemplu în acest sens îl reprezintă faptul că, deşi croaţii din România sunt o comunitate restrânsă, există în cadrul Universităţii Bucureşti, cursuri de limbă croată, domnia sa având prilejul de a participa, în cadrul vizitei, la o serie de manifestări organizate de către Universitate.

Notă:
La întrevedere au participat senatorii Puiu Haşotti, Toni Greblă, Cristian Dănuț Mihai, Constantin Popa, precum şi deputaţii Gabriela-Maria Podaşca şi Slobodan Gher, reprezentantul minorităţii croate în Parlamentul României .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii