Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru drepturile omului Senat - 17.03.2011

ro

17 Mar, 2011 22:36 1136 Marime text

Membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte si minorități s-au întâlnit joi, 17 martie a.c., cu delegaţia Secretariatului Parlamentului European pentru Burma (Birmania), aflată în vizită oficială în România. Delegaţia a fost compusă din domnul ambasador Jiri Sitler, doamna Eva Latalova Hamolkova, coordonatoarea proiectelor People in Need, din Burma și doamna Wai Hnin, reprezentanta Burma Campain UK.

Pe parcursul întrevederii a fost analizată situaţia respectării drepturilor omului în Birmania. În vederea sprijinirii mişcării democratice din această țară și creării unui consens mai larg în cadrul Uniunii Europene, s-a convenit asupra necesităţii de a se acorda mai multă atenţie respectării drepturilor omului în contextul evenimentelor din Burma.

În cadrul discuţiilor s-a pus accent pe problema intensificării eforturilor în toată Europa pentru combaterea unor ameninţări la adresa drepturilor omului, cum sunt rasismul, xenofobia, discriminarea împotriva minorităţilor, sărăcia şi excluziunea socială, traficul de persoane şi violenţa domestică.

În acest context, membrii Comisiei consideră că protecţia şi promovarea drepturilor omului reprezintă un obiectiv ce trebuie urmărit în permanenţă, cu atenţie şi determinare constantă.

Senator Sorin Constantin Lazăr

Secretarul Comisiei pentru drepturile omului, culte si minorități

17 martie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii