Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale București SA – CET Constanța a fost avizată și urmează să fie debranșată în data de 19 februarie 2013

ro

13 Feb, 2013 16:40 1040 Marime text
Comunicat

Datorită condiţiilor economice actuale, SC RAJA SA Constanţa este obligată să recurgă la măsuri drastice. Nerecuperarea debitelor de la abonații rău-platnici pune în pericol continuitatea activității societății noastre, și implicit asigurarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare la toți abonații din cele șase județe în care RAJA operează la ora actuală. Mai mult, S.C. RAJA S.A. este somată, la rândul său, să achite cu prioritate și în termen legal, datoriile către bugetul de stat, dar și facturile emise de către furnizorii de energie electrică, carburanți, materiale de intervenție în regim de urgență, etc. La toate acestea se adaugă și cofinanțarea de aproape 75 milioane Euro din cadrul celui mai ambițios proogram de investiții, denumit generic Programul Operațional Sectorial de Mediu, Axa Prioritară I.
Pentru a putea asigura în continuare acest serviciu vital la peste 1 milion de consumatori, societatea noastră este forțată să aplice din ce în ce mai mult debranșarea la abonații datornici. La data de 01 februarie anul curent, Electrocentrale București SA – CET Constanța avea de achitat către RAJA suma de 2,866 milioane lei.
Deși RAJA a dat dovadă de înțelegere, și au fost transmise către Electrocentrale București SA – CET Constanța numeroase notificări, somații de plată, dar și avize de debranșare, nici unul din aceste demersuri nu a dus la achitarea datoriilor.  
Potrivit art.31, al.1 din Legea 241/2006, modificată, Legea  serviciului de alimentare cu apă și de canalizare „Operatorii au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată a facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei ori de la reţelele publice de canalizare, şi să solicite recuperarea debitelor în instanţă.”. Faptul că nu am pus în aplicare prevederile art. de lege mai sus menționat, imediat la termenele scadente, demonstrează că suntem responsabili și că interesul cetățenilor primează întotdeauna.
Totuși, în situația economică actuală, ne vedem nevoiți să recurgem efectiv la măsura de sistare a furnizării apei potabile. În acest sens, societatea Electrocentrale București SA – CET Constanța a fost avizată și urmează să fie debranșată în data de 19 februarie 2013, dacă până la acest termen nu-și achită facturile restante.
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii