Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Primăria comunei Cumpăna - 12 noiembrie 2014

ro

12 Nov, 2014 08:16 1042 Marime text
Primăria comunei Cumpăna doreşte să vă informeze că în data de 12 noiembrie 2014 va primi vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi ai Guvernului Tunisiei şi ai UNICEF Tunisia. Deplasarea în comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, se înscrie în programul vizitei de lucru pe care Reprezentanţa UNICEF România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, l-a organizat pentru această delegaţie în cadrul iniţiativei de a susţine cooperarea orizontală şi schimbul de experienţă cu alte ţări.
 
Delegaţia este formată din reprezentanţi ai Ministerului de Protecţie Socială şi ai Institutului Naţional pentru Protecţia Copilului, precum şi ai societăţii civile din Tunisia, iar vizita este iniţiată urmare interesului manifestat de către UNICEF Tunisia şi are la bază recomandările Biroului Regional UNICEF pentru experienţa acumulată în România.
 
Obiectivul principal al vizitei de lucru se referă la cunoaşterea rezultatelor şi înţelegerea bunelor practici referitoare la procesul de dezinstituţionalizare a copilului în cadrul sistemului de protecţie specială, a dezvoltării serviciilor alternative, precum şi a demersurilor ce au ca scop prevenirea separării copilului de familia sa.
 
În acest context, Reprezentanţa UNICEF România consideră că o vizită în teren la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi, respectiv, la Serviciul Public de Asistenţă Socială din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, este deosebit de utilă în contextul specific instituţional şi administrativ al României. În cursul zilei de 12 noiembrie 2014, delegaţia se va întâlni la Cumpăna, în sala de şedinţe a Primăriei, începând cu ora 16.00, cu reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna şi cu factori locali implicaţi în activităţile de asistenţă socială. În dorinţa de a avea o imagine de ansamblu a sistemului de asistenţă socială şi protecţie a copilului, oaspeţii vor vizita şi serviciile sociale dezvoltate în această comunitate: Centrul Comunitar „Sf. Maria”, Cantina socială, Centrul After School şi Centrul medico-social.
 
În speranţa că veţi fi alături de noi la acest eveniment important din viaţa comunităţii, vă rugăm să desemnaţi un reprezentant al instituţiei dumneavoastră în vederea mediatizării evenimentului.
 
Cu deosebită consideraţie,
Primar,
 
Ec. Mariana Gâju
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii