Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biobaza pentru caini si pisici la Cernavoda - 25.03.2009

ro

25 Mar, 2009 20:11 1147 Marime text

25 martie 2009

Comunicat de presa

· Biobaza pentru caini si pisici la Cernavoda

Primaria orasului Cernavoda a demarat un proiect privind construirea unei biobaze pentru cainii si pisicile fara stapan din oras.

Terenul unde se va amenaja acest adapost este situat pe domeniul public al orasului  in zona de sud, in apropierea Statiei de epurare. Aici vor fi gazduite animalele fara stapan care acum circula libere prin oras si pun in pericol cetatenii. Biobaza va cuprinde platforme betonate pe care vor fi fixate padocuri si custi de lemn separate si va fi imprejmuita cu panouri din plasa, fixate pe stalpi metalici. In cadrul centrului vor mai fi amenajate  un cabinet veterinar dotat cu toate facilitatile si un punct administrativ.Proiectul prevede de asemenea si realizarea racordurilor la retelele existente din zona de apa – canalizare si electricitate.

După finalizarea lucrărilor de construcţie a biobazei,  animalele fără stăpân din oras, vor fi ridicate si adapostite intr-un  spatiu special amenajat, dotat cu toate facilitatile, in acest fel asigurandu-se siguranta cetatenilor, in special a copiilor si batranilor.  Primaria va pune la dispozitia cetatenilor, un numar de telefon unde vor putea solicita ridicarea animalelor. De asemenea, iubitorii de animale vor putea adopta patrupede sterilizate si deparazitate.

Proiectul a fost initiat de Primarul orasului Cernavoda, d-na Mariana Mircea si aprobat de consilierii locali in cadrul planului de investitii pe acest an.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii