Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea cere comisie de anchetă pe retrocedarea pădurilor, blocarea Codului Silvic şi oprirea retrocedărilor. Iohannis să nu mai tacă precum lebăd.

ro

20 Oct, 2014 14:48 1372 Marime text
Președintele PMP, Elena Udrea, a susținut astăzi o conferință de presă în care a cerut înghețarea retrocedărilor de păduri, oprirea Codului Silvic în Parlament și înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a opri mafia retrocedărilor ilegale de păduri. ”Acest Cod Silvic trebuie oprit și regândit în conformitate cu interesul național. El a fost croit după interesele mafiei din PSD și PNL. Inițiatorul Codului Silvic este fostul ministru liberal al Apelor și Pădurilor, doamna Lucia Varga. Cer și înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă pe acest subiect. Această Comisie trebuie să ancheteze activitatea Romsilva în ansamblul ei, pentru a vedea cum a fost posibil să dea unor firme austriece posibilitatea să defrișeze suprafețe masive de păduri în România. Aceste firme au profituri de sute de milioane de euro pe an. Ele au omorât firmele mici românești care se ocupau cu exploatarea masei lemnoase”, a punctat Elena Udrea.

Președintele PMP a vorbit despre două tipuri de mafie care fac legile în domeniul retrocedării pădurilor: ”Avem o mafie a retrocedărilor ilegale de păduri, unde pionul principal este Viorel Hrebenciuc, în care erau implicați și alți parlamentari ai PSD, cum ar fi deputatul Adam. Şi o a doua mafie legată de despăduriri, o mafie a lemnului, care funcționează cu concursul celor de la guvernare. Contractele unor firme care astăzi distrug padurile din Transilvania, Ardeal și Moldova sunt derulate în guvernarea Ponta”, a declarat președintele PMP, Elena Udrea.

De asemenea, candidatul PMP a anunțat măsuri clare pentru stoparea defrișărilor ilegale de păduri: ”În situația în care din noiembrie voi fi Președintele României, voi face trei lucruri. Unu: voi iniția o lege care să interzică retrocedările către persoane care au cumpărat drepturi litigioase. Doi: o comisie care să analizeze cum s-a făcut retrocedările din ultimii ani, iar acolo unde se constată ilegalități să trecem la naționalizarea proprietăților care au fost retrocedate. Trei: un nou Cod Silvic care să reducă masiv posibilitatea defrișărilor ilegale de păduri”, a declarat Elena Udrea.

Candidatul PMP a criticat lipsa de reacție a lui Klaus Iohannis pe acest subiect: ”Aștept de la Klaus Iohannis o raportare pe acest subiect. El tace precum lebăda. Nu are nimic de spus la adresa activității ilegale a liderilor PSD, ceea ce dovedește că nu este în competiție reală cu Victor Ponta. Cei doi sunt în tandem. Ponta și Iohannis sunt candidații USL. Vedem ce înseamnă interesele USL la guvernare, retrocedarea pădurilor este bazată pe interese private, nu economice, în beneficiul României”, a concluzionat președintele PMP.

De asemenea, Elena Udrea a punctat că, nici până în acest moment, candidatul ACL nu a acceptat confruntarea electorală propusă pentru ca românii să poată decide clar cine este adevăratul candidat al dreptei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii