Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul UNPR Florin GHEORGHE a atras atenţia asupra capcanelor care se pot ascunde în spatele statisticilor care arată evoluţii favorabile ale economiei 25 septembrie 2014

ro

25 Sep, 2014 16:43 1295 Marime text
În data de 23 septembrie 2014, deputatul UNPR Florin GHEORGHE a atras atenţia, prin intermediul unei declaraţii politice, asupra capcanelor care se pot ascunde în spatele statisticilor care arată evoluţii favorabile ale economiei:

„În cadrul unei declaraţii politice pe care am înaintat-o marţi, 23 septembrie, la Camera Deputaţilor, le-am povestit şi colegilor mei parlamentari despre o lecţie mai veche a unui fost profesor din şcoală care-mi spunea tu mânânci două pâini, eu nu mănânc niciuna. Statistica ne va convinge că fiecare mâncăm la fel, câte o pâine”. Să ştiţi că nu am uitat niciodată acea lecţie şi îi mulţumesc profesorului meu. Din păcate, constatăm că, la nivelul întregii Uniuni Europene, guvernele au devenit captivele cifrelor statistice şi nu mai văd pădurea din pricina copacilor. Creşte PIB-ul, cresc exporturile, cresc profiturile, creşte economia spun la unison cei care sunt responsabili cu actul guvernării, pierzând din vedere faptul că, în cele mai multe dintre cazuri, cifrele pozitive ale statisticii nu se resfrâng asupra întregii populaţii europene şi bunăstarea nu ajunge în toate casele. Mai mult, odată cu avântul prosperităţii în Uniunea Europeană s-au adâncit şi mai mult decalajele economice dintre oameni, în contextul în care preţurile au crescut: tot mai puţini oameni sunt din ce în ce mai bogaţi şi tot mai mulţi europeni au venituri modeste sau intră în rândul sărăciei absolute. Această polarizare socială este devastatoare atât pentru democraţie, dar şi pentru încrederea europenilor în capacitatea economiei de piaţă în a le aduce bunăstare. România are datoria de a învăţa din greşelile statelor occidentale, care, deşi se laudă în statistici cu venituri naţionale uriaşe şi în creştere, au încă o populaţie săracă extrem de numeroasă. România nu are voie să facă aceleaşi greşeli! România are astăzi şansa de a se dezvolta sănătos, armonios şi de a împărţi bunăstarea către întreaga societate. Pentru aceasta este nevoie de un cadru legislativ armonios care să pună interesul omului deasupra capitalului, iar cetăţeanul să fie tot mai frecvent privit ca om, cu nevoi, cu dorinţe, cu aspiraţii. Pentru aceasta România are nevoie de şcoli performante, de spitale bine dotate şi atractive pentru medici, de investiţii publice şi private care să genereze locuri de muncă şi salarii decente.a susţinut deputatul Florin Gheorghe în cadrul declaraţiei politice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii