Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu a solicitat incetarea discriminarii Romaniei in UE, prin intermediul MCV

ro

05 Feb, 2013 14:11 1135 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a criticat, in sesiunea plenara, atacurile impotriva libertatii presei din raportul de evaluare al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania. "Recomandarea pentru adoptarea de măsuri de cenzurare a presei si de limitare a libertății de exprimare pe subiecte legate de Justiție umbreste credibilitatea raportului si pune la indoiala principiile ce stau la baza evaluarii Comisiei Europene", a declarat, ieri, la Strasbourg, Corina Cretu.

"Pentru noi, libertatea presei este similara cu democratia si e unul din marile castiguri post-comuniste", a atras atentia vicepresedintele social-democrat. Corina Cretu a avertizat asupra faptului ca rapoartele Comisiei in sfera justitiei s-au indepartat mult de abordarea initiala, strict tehnica, si au devenit tot mai pronuntat politice.

"Dintr-un mecanism de cooperare juridica, se tinde spre un instrument de control politic si se incearca o conexare a MCV cu alte dosare, cum sunt Schengen si fondurile europene. Este profund nedrept la adresa Romaniei si Bulgariei, iar acest dezavantaj trebuie sa inceteze, fie prin instituirea unui instrument valabil pentru toate tarile membre, fie prin desfiintarea MCV", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii