Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat al MAI, Constantin Cătălin Chiper, va conduce, astăzi, la Prefectura Vrancea, ședinţa comandamentului judeţean de iarnă

ro

01 Nov, 2013 12:49 1410 Marime text
 
Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper se va afla vineri, 1 noiembrie a.c., în județul Vrancea, unde va conduce şedinţa comandamentului judeţean de iarnă.
Ulterior, secretarul de stat al MAI se va deplasa la sediul ISU Vrancea unde va participa la prezentarea unei noi autospeciale destinată intervenției la situații de urgență.         

Comandamentul de iarnă se va întruni la ora 11.00 la sediul Prefecturii Vrancea și vizează analiza stadiului pregătirilor pentru iarnă, concentrându-se asupra planului de măsuri necesar a fi aplicat pe durata sezonului rece.
 
Începând cu ora 12.00, secretarul de stat al MAI, Constantin Cătălin Chiper, alături de prefectul județului Vrancea, Kanty Cătălin Popescu, și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Ioan Burlui, vor participa la recepția unei noi autospeciale pentru descarcerări grele și prim ajutor calificat, destinată ISU Vrancea.
 
În ultimele două săptămâni, secretarul de stat al MAI, Constantin Cătălin Chiper, a condus mai multe ședințe de lucru la nivel județean, analizând stadiul pregătirii autorităților județene pentru sezonul de iarnă.     
                                                        
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii