Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, de către Preşedintele Republicii Arabe Egipt, Mohamed Morsi

ro

06 Jun, 2013 16:14 816 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a fost primit astăzi, 6 iunie 2013, de preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, cu ocazia vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Arabă Egipt.
Cei doi oficiali au evocat cooperarea tradiţională foarte bună dintre cele două ţări de-a lungul celor peste o sută de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi au exprimat interesul reciproc pentru redinamizarea acestora, inclusiv în contextul oferit de cadrul european.
Ministrul român de externe a înmânat preşedintelui egiptean invitaţia adresată de preşedintele României pentru a efectua o vizită oficială la Bucureşti, invitaţie acceptată de principiu, data urmând a fi stabilită pe canale diplomatice.
Cei doi demnitari au exprimat interesul pentru valorificarea bunelor relaţii politice în vederea creşterii şi diversificării cooperării economice şi a schimburilor comerciale, inclusiv prin încurajarea investiţiilor reciproce şi constituirea de societăţi mixte pe terţe pieţe. În acelaşi scop, a fost agreată propunerea organizării unui forum economic de amploare la Bucureşti, cu participarea unor companii egiptene recunoscute.
În cadrul discuţiilor au fost abordate posibilităţile de cooperare în domeniul asistenţei, având în vedere interesul părţii egiptene pentru pregătirea funcţionarilor publici şi din administraţie.
Cei doi oficiali au trecut în revistă evoluţiile politice şi de securitate regionale şi internaţionale şi au exprimat interesul şi disponibilitatea de întărire a cooperării la nivel multilateral.
La sfârșitul întrevederii, ministrul de externe Kamel Amr, care a participat şi el la întâlnire, a arătat că acceptă invitaţia omologului său român de a face o vizită oficială în ţara noastră, cu posibilitatea participării la Reuniunea anuală a diplomaţiei române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii