Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a ambasadorului agreat al Canadei, Joanne Lemay

ro

08 Oct, 2013 18:31 629 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Bogdan Aurescu, a primit-o astăzi, 8 octombrie 2013, pe E.S. Joanne Lemay, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar agreat al Canadei în România, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
Demnitarul român a adresat noului şef al misiunii diplomatice a Canadei la Bucureşti felicitări şi urări de succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii sale în România.
Discuţiile s-au concentrat asupra temelor de actualitate ale agendei bilaterale, cu accent asupra revigorării cadrului parteneriatului dintre cele două ţări, precum şi asupra aprofundării şi diversificării oportunităţilor de colaborare între România şi Canada, atât din punct de vedere politic, cât şi economic. Secretarul de stat a reafirmat dorinţa ţării noastre de a extinde cooperarea bilaterală, având în vedere nu doar comuniunea de valori, ci şi faptul că cele două state împărtăşesc interese şi obiective concrete, în multiple sectoare.
Cei doi interlocutori au trecut în revistă principalele teme de pe agenda curentă, printre care şi problematica vizelor, de interes major pentru ţara noastră. Secretarul de stat Bogdan Aurescu a reiterat, în acest context, preocuparea pentru soluţionarea cât mai rapidă a acestui aspect, în vederea asigurării, pe baza reciprocităţii în materie, a liberei circulaţii a cetăţenilor români în Canada.
 
Cei doi oficiali au căzut de acord asupra importanţei unei interacţiuni bilaterale strânse atât în plan politic, cât şi economic, secretarul de stat subliniind totodată importanţa comunităţii româneşti din Canada, ca factor de conexiune suplimentar între cele două state.
 
Ambasadorul agreat a mulţumit pentru primire şi a subliniat interesul deosebit al autorităţilor Canadei pentru amplificarea relaţiei bilaterale în toate domeniile relevante.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii