Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a ambasadorului Regatului Maroc, Faouz El Achchabi

ro

12 Oct, 2013 19:19 629 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a primit-o în audiență astăzi, 11 octombrie 2013, pe Faouz El Achchabi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Maroc în România, la solicitarea acesteia.
Întrevederea s-a concentrat pe subiecte de actualitate ale agendei bilaterale, cu accent asupra cooperării în domeniul învățământului superior. De asemenea, a fost discutată problema organizării unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Inter-Guvernamentale România-Maroc, existând posibilitatea întrunirii Comisiei Mixte în primul trimestru al anului 2014.
Cei doi oficiali au trecut, totodată, în revistă o serie de teme de actualitate referitoare la problematica africană și regională de interes comun, date fiind interesul și demersurile susținute ale României pentru aprofundarea relațiilor de cooperare cu statele din Orientul Mijlociu și Africa. În mod particular, au fost abordate perspectiva raportării statelor africane la activitatea Curții Penale Internaționale și, respectiv, evoluțiile legate de conflictul din Siria în contextul deciziilor Consiliului de Securitate al ONU privind eliminarea arsenalului chimic sirian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii