Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a ambasadorului agreat al Regatului Hașemit al Iordaniei, Saker Malkawi, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare 16 oct 2014

ro

16 Oct, 2014 17:26 1083 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit astăzi, 16 octombrie 2014, pe ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei la București, Saker Malkawi, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român i-a urat succes diplomatului iordanian în îndeplinirea mandatului său în România și l-a asigurat de întregul sprijin al autorităţilor române pentru demersurile sale de dezvoltare a cooperării româno-iordaniene.

Secretarul de stat a subliniat interesul României pentru dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale cu Regatul Hașemit al Iordaniei, având în vedere experienţa pozitivă a cooperării, timp de decenii.

Cei doi oficiali au trecut în revistă acțiunile aflate pe agenda comună, atât la nivel politico-diplomatic, cât și în ceea ce privește cooperarea la nivel sectorial, unde accentul a fost pus pe necesitatea consolidării raporturilor economice româno-iordaniene prin implicarea comunităților de afaceri din cele două țări.

Ambasadorul iordanian a evidenţiat calitatea relațiilor româno-iordaniene şi importanţa legăturilor interumane datorate, în special, existenţei unui număr important de absolvenţi iordanieni ai instituţiilor de învăţământ superior din România, îndeosebi în domeniul farmaceutic și al medicinii.
În cursul întrevederii a fost realizat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile recente din Orientul Mijlociu și implicațiile pe care acestea le au la adresa securității regionale şi a Uniunii Europene. În acest context, secretarul de stat George Ciamba a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de autoritățile iordaniene în operațiunile de evacuare a cetățenilor români din Fâșia Gaza. Totodată, au fost analizate ultimele evoluţii din Siria şi Irak.

Ambele părţi au evidenţiat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale româno-iordaniene, precum şi perspectivele de dezvoltare a acestora în diferite domenii precum agricultură, cultură, turism şi transporturi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii