Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a ambasadorului agreat al Bosniei şi Herţegovinei în România, Nina Sajić, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare 15 oct 2014

ro

15 Oct, 2014 17:30 911 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a primit în audienţă astăzi, 15 octombrie 2014, pe ambasadorul agreat al Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, Nina Sajić, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Secretarul de stat George Ciamba a subliniat interesul României pentru stabilitatea şi prosperitatea regiunii Balcanilor de Vest şi a reiterat angajamentul României faţă de viitorul  democratic al Bosniei şi Herţegovinei. A evidenţiat sprijinul părţii române pentru avansarea Bosniei şi Herţegovinei pe calea integrării europene, obiectiv care va avea un aport esenţial pentru menţinerea securităţii şi stabilităţii întregii regiuni a Balcanilor de Vest.

Cu referire la încheierea mandatului României de preşedinte al Procesului de Cooperare în Europa de Sud Est (SEECP), secretarul de stat a reiterat importanţa menţinerii funcţionalităţii acestui cadru de cooperare cu relevanţă aparte pentru politica externă a României, în special prin prisma priorităţii acordate relaţiilor cu statele din vecinătatea imediată. A reamintit sprijinul pe care România l-a oferit Bosniei şi Herţegovinei în acest format de cooperare.

Demnitarul român a reiterat regretul pentru victimele inundaţiilor din luna mai 2014 care au afectat Bosnia şi Herţegovina, precum şi speranţa că ajutorul umanitar oferit atât de ţara noastră, cât şi de comunitatea internaţională a contribuit la ameliorarea situaţiei din teren. A exprimat speranţa că impactul inundaţiilor devastatoare asupra economiei ţării va putea fi surmontat în cel mai scurt timp.

Referitor la alegerile generale din 12 octombrie 2014, a exprimat aprecierea pentru desfăşurarea procesului electoral, precum şi încrederea că noul executiv de la Sarajevo va implementa cât mai curând reformele necesare pentru obţinerea statutului de candidat UE.

Ambasadorul Nina Sajić a exprimat satisfacţia pentru stadiul relaţiilor bilaterale şi dorinţa ca acestea să înregistreze un curs ascendent pe perioada mandatului său. A mulţumit părţii române pentru asistenţa şi sprijinul acordate pe paliere multiple şi, în mod deosebit, pentru ajutorul umanitar venit din partea statului român ca urmare a inundaţiilor recente din ţara sa.

A fost trecut în revistă dialogul politico-diplomatic dintre cele două ţări şi importanţa extinderii şi aprofundării acestuia prin realizarea de consultări frecvente la nivel ministerial. Ambasadorul Sajić a invitat România să profite mai mult de oportunităţile de cooperare prezentate de Bosnia şi Herţegovina, în special în plan economic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii