Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Mihail Dobre a ambasadorului agreat al Republicii Federale Nigeria în România, Okechukwu Fidelis Mouh, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

ro

09 Jan, 2014 13:32 627 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit miercuri, 8 ianuarie 2014, pe ambasadorul agreat al Republicii Federale Nigeria în România, Okechukwu Fidelis Mouh, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat pentru afaceri globale a evocat cooperarea dintre cele două ţări şi a exprimat sprijinul pentru aprofundarea dialogului politic bilateral. A remarcat potenţialul schimburilor comerciale şi faptul că acesta poate fi valorificat suplimentar. A exprimat nevoia identificării unor noi oportunităţi de colaborare bilaterală în domeniul economic.
În acelaşi timp, pornind de la tradiţia pregătirii tinerilor africani în instituţii de învăţământ româneşti, a fost evidenţiată importanţa continuării şi dezvoltării colaborării româno-nigeriene în domeniile cultural şi educaţional.

Ambasadorul nigerian şi-a manifestat interesul şi disponibilitatea pentru amplificarea dialogului politic româno-nigerian, precum şi dorinţa de a să găsi modalităţi de creştere a schimburilor comerciale şi de diversificare a relaţiilor bilaterale. A prezentat progresele recente din ţara sa, care oferă oportunităţi sporite de cooperare în mediul economic, educaţional şi financiar intern şi a ţinut să sublinieze oportunitatea de reînnoire a relaţiilor bilaterale tradiţionale de prietenie cu România.
De asemenea, au fost abordate aspectele cooperării în organismele şi organizaţiile internaţionale şi au fost analizate evoluţiile curente din spaţiul african.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii